Merhaba,
Sitede gördüğüm günlüklerin çok faydalı olduğunu biliyorum. Benim de günlüğüm olsun istiyorum fakat nereden başlasam bilemedim şimdi.
Telkinler hakkında şimdilik heyecanım yok ama ilerde fikrim değişebilir.
Benim sorunum aslında çok fazla. Sizlere madde madde yazmak istiyorum. Bana yardımcı olursanız çok çok çok çok sevineceğim çünkü gerçekten artık dengemi kaybetmek üzereyim.
Sorunlarımı aklıma geldikçe yazacağım çünkü ben de tam olarak fark edemeyebiliyorum çoğu zaman.
23 yaşında bir bayanım. Açıköğretim üniversite okuyorum.
İşte bunlar:
1- Mutlu olamıyorum. Mutlu olmamı engelleyen bir şeyler var ama ne olduklarını bilmiyorum.
Mutlu olamama sebebini mutlaka biliyorsundur cunku mutlu olmadigini farkindasin o yuzden bunu arastirabilirsin, ornegin gozlerini kapa ve su an nerede ve ne yapmak istedigini , hayatinda para haricinde seni nelerin mutlu ettigini dusun
2- Uyku problemi yaşıyorum. Günde yaklaşık 3 saat uyuyorum ve günüm zombie gibi geçiyor.
**
Her gun ayni saatte uyumayi aliskanlik haline getirebilirsin. Ya da adacayi, yesilcay vb. bitkisel vucudu ve beyni uykuya daha rahat hazirlayan gidalar tuketebilirsin...
3- İşim yok. Haliyle param yok. Para kazanacak kapım yok. Bazenleri ekmek bile alamıyorum ki bu durum bir ayın yaklaşık 2 haftası böyle oluyor.
*
Ailene bu durumdan mutlaka bahset sana bir sekilde yardimci olacaklardir, yardim istemek onur kirici bir sey degildir ve bu senin ailen senin icin yaratacaklardir , buna INAN.
4- Yaklaşık 20.000 lira kredi borcum var. Bunu en kısa zamanda ödemem gerekiyor.
*
Tum gun evde oturuyorum demistin, bol bol zamanin olsa gerek, neden part time bir is aramiyorsun, en azindan biryerlerden baslamis olursun... Bu zor bir sey degil o kadar gencsin ki ...
5- Sınavlarım yaklaşıyor, çalışmam lazım ve ben hiç çalışmıyorum.
6- Şükretmiyorum. Çünkü içimden gelmiyor.
*** Etrafina farkederek bakmaya calis, sokakta yururken gozleri gormeyen insanlarin yuzundeki tebessumu hisset emin ol bu durumdan utanacaksin.. Ve sukretmeye baslayacaksin.. Sadece farketmeye calis, nefesini izle ve nefes aldigini hisset, sadece olmasi gerektigi icin nefes alma sen istedigin icin nefes aldigini dusun...
7- Sevgilim yok. Yalnızlık bazen bunaltıyor beni.
*** Yalniz kalmamak icin sevgiliye ihtiyacin yok. Zaten bu sekilde sartlandirirsan tum mutsuz kisileri kendine cekersin oncelikle kendini sevmeli ve yalnizligindan zevk almayi ogrenmelisin, nasil: Muzik dinle- dans et- Kitap oku- yemek yapmaya calis- temizlik yap... vs ama tek basina mutlu oldugunu da hisset.
8- Kendime güvenim yok.
*** Mutlaka telkinleri dinlemeni oneriyorum. Sirasini birlikte konusuruz.
9- Eve hapsoluyorum ve hiç çıkmak istemiyorum.
** Disari cikmak zorunda degilsin eger istemiyorsan cikma ama bunun eksikligini hissediyorsan cikmak icin degil kendin icin isteyerek yap, mesela bir deniz kenarinda cayini yudumla, deniz kokusunu icine cek...Simit ye... Bu gibi basit seylerle basla , kucuk kucuk adimlarla:)))
10- Dinle hiç alakam kalmadı nerdeyse. İsyankar oldum çıktım.
** Bu konu hakkinda birsey soylemek haddim degil....
11- Kendimi geliştirecek hiçbir şey yapmıyorum. Evde sadece oturuyorum boş boş. Ne bir işle uğraşıyorum. Ne çalışıyorum vs. Sadece zaman öldürüyorum.
Zamanini nasil verimli hale getirebilirsin biliyor musun? Oku- Oku-Oku baska hicbirseye gerek kalmadan nasil oturdugun yerde gelistigni hissedeceksin, kisisel gelisim siteleri o kadar gorsel ( video- foto-animasyon) ogelerle dolu ki incele derim
12- Yaşam amacım yokmuş gibi hissediyorum.
***Mutlaka yasam amacin var, bak kendin diyorsun okuyorsun ve guzel bir gelecek seni bekliyor, iyi bir is, iyi bir yuva ... Sadece seni neyin bekledigini farketmiyorsun ama gecici bir donem bu kendi icine donmelisin, sen guclusun...Ayrica o kadar gencsin ki keske senin yasinda su anki aklimla olabilseydim derken yakaladim kendimi
13- Hiç arkadaşım yok. Görüşecek, sohbet edecek kimsem yok.
*** Arkadasinin olmamasi senin sucun degil, senin secimin...Bunu SEN istersen degistirebilirsin..
14- Ailemden de uzaktayım. Onlardan da yardım almıyorum.
***Tek karsiliksiz, beklentisiz sana yardim edecek insanlardan neden yardim talep etmiyorsun?
Şimdilik bu kadarını yazıyorum. Aklıma geldikçe yine yazarım.
Anlayacağınız kötü durumdayım ve bana bir mucize ya da sihirli bir değnek gerekiyor. Var mı acaba elinde böyle bir şey olan?