Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2012, 10:09 AM   #180 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: RiMa'NıN PoziTif EğiLiM GüNLüĞü. :)

Şuanda çocuk yapmak fikri sana buz gibi soğuk gelebilir. Ben de senin yaşındayken daha kendim çocuktum o yüzden aklıma bile gelse korkuyordum. Şimdi daha yakın olsam da hala hazır değilim. Ama derler ki o bebeği kucağına alınca 40 yıllık uzman anne gibi olurmuşsun. Bu bizim doğamızda var. Annelik sevgisi hormonal olduğu için kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bütün anneler fizyolojik bir bozukluğu yoksa çocukları sever. O yüzden anne başkadır baba gibi değildir.

Ama senin yapmak istediğin şey çok ciddi bir şey farkında mısın? Ve ileride pişman olursan -ki kesin olursun yoksa olmaman için duygularını da aldırman gerek- bunun dönüşü olmaz. Hiç düşündün mü dünyaya bir çocuk verebilecek yetenekte olmak ne müthiş bir şey bir ağaç bir bitki yetiştirmek değil kariyer yapıp büyük başarılara imza atmak değil. Asıl marifet yüksek bilinç seviyesine sahip bir çocuk yetiştirmek. Şimdi hazır olmayabilirsin istekli olmayabilirsin ama bile bile ürtekenlik yeteneğini sonlandırma isteği hiç de sağlıklı değil. Ciddi ciddi jinekologa değil bu konuda psikoloğa gitmek daha faydalı olabilir. Ayrıca doktora bu istekle gittiğin zaman eminim o da sana tamam hemen yapalım bunu demeyecektir. O kadar kolay bir şey değil. Şimdiki ruh halin ve düşüncelerinle diyelim ki dediğini yaptın geleceğini mahvedebilirsin. Senin gibi o yumurtalıklara sahip olmak isteyip de hiç bir zaman bu şansa sahip olamayacak kadınlar var yer yüzünde. Sen ise ne uğruna sana sunulmuş çok kıymetli bir hazineden vazgeçiyorsun. 1000 kez terkedilmiş bile olsam asla bu yeteneğimden vazgeçmezdim şekercim. Bir çocuğun dünyaya gelmesi yeryüzünde
en sık gözlemlenebilen mucizelerden biri değil mi?

Eğri oturup doğru konuşalım. Kararını yeniden gözden geçirmeni tavsiye ederim. Annelik gibi bir kutsal makam var mı şu dünyada? Anne olabilmekten de daha öte iyi bir anne olabilmek çok değerli bir hedeftir. Tüm kariyer hedeflerinin üzerindedir. Çocuk da yapalım kariyer de. :) Çocuk dediğin şey bazen bir projedir senden sonra düyaya bırakabileceğin çok kıymetli bir eserdir. Bazen öğrencidir bazen de öğretmendir. Yarın bir gün roller değişir. Sen ona destek olurken bir de bakmışsın onun sana destek olma vakti gelmiş. Hayatının sonuna kadar yanında kalacak bir eş ve bu eşinle birlikte imza attığın eserlerin olacak.

Hem çocuk istemiyorum diyorsun hem de profil resmine şipşirin bir çocuk koymuşsun. Çekim yasası işler yani sonra da yeni yeni maceralar açar başına. İnsan yalnız kalamaz. Gör bak hayatına girecek yeni insanlar. Ve herkes ister bir çocuğunun olmasını.

Sana bu günleri atlatman için bol bol sabır diliyorum. Geçecek biliyorum. Sadece sabır.

(Haddimi aştıysam özür dilerim rimacım beni affet. Samimiyetimize dayanarak söyledim bunları sadece farklı pencereden bakabilme ihtimalina karşın yazdım. Ne kadar verirsen ver senin hayatın bize de saygı duymak düşer.)

Sevgiler.

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla