Cevap: kadin gazeteci Bu kurallar zorunlu değildir. Kadına sorulur. Ya da erkeğe bilet satmayacaklar o zaman. Ben Kırıkkale'de okudum. 4 yıl boyunca Ankara'dan gidip geldim. Yanıma erkek de oturdu, kadın da. Eğer ben oturmasını istemiyorum deseydim oturmazlardı. Çünkü erkekler de oturabilir miyim sakıncası yoksa? diye soruyorlar.
Bunlar hep bu toplumun dayatmaları nedeniyle oluyor. Bunun böyle olması gerektiği düşüncesi de buradan geliyor. Abdest mevzusuna gelirsek burada işin içine mezhepler girer. Onu da burada konuşamayız. Yanına bir kadın oturdu diye de kadın da erkek de boşalmıyordur heralde. O kadar değildir değil mi? Etkileniyor musunuz noluyo yani? Neyin yasağından bahsediyoruz.
Her şeyi de dine dayandırırlar sonra caiz değil, günah diye. Güzelim dinimize ayıp oluyor.
Çocukluktan itibaren böyle yetiştiriyoruz çünkü. Bu ülkede kız arkadaşı olan erkek çocuklarına aslanım, koçum benim sözleri söylenirken kızların erkek arkadaşı olması namussuzluk gibi gösterildi hep. Bir erkeğe selam verdi diye öldürülen, bir erkeğe seni seviyorum dediğini babası duyar diye canına kıyan, tecavüzcüsüyle evlendirilen kızlarımız var bu ülkede... Neyi konuşuyoruz? Durum böyle olunca bu yaşananları da normal karşılamak lazım tabii...
Haksızlık yapmak çok kötü. İnsanlara bu şekilde muamele yapmak çok büyük bir haksızlık ve aşağılama.
Ben o kadının yerinde olsam inmeden önce bir de paramı isterdim.
Sonunda yazmış zaten: İnsan olmak, insana insan muamelesi yapmak neden bu kadar zor? diye.
Hepimiz insanız. Dahası yok... Bunun anlaşılabilmesi dileğiyle.
Sevgiler. |