Cevap: kadin gazeteci Hı hı... Kadın gelsin hepsi beni ellesin diyor sonuçta.
Kadınlar kendilerini koruyabilirler. Kadınları kınıyorsan o halde kısa mesafeli binilen dolmuşlardaa, metroda vs. de erkek kadın yanyana oturmasın. Her yerde taciz edilebilirler.
Bir kadının yanına oturma. İçinden onu ellemek geçebilir her an nasıl olsa. Eğer kadın yanına oturmanda sakınca olmadığını söylüyorsa ona dokunmama yol yapıyor imajı çiziyorsun şuanda.
Bir kere metroda kadının teki adamın suratına çantasını öyle bir çarptı ki adam neye uğradığını şaşırdı. Çünkü elini kadının bacaklarına koyduğu için kadın tepkisini o şekilde gösterdi. Herkeste bakakaldı.
O kadın taciz edilmeyi mi dilemişti yanına bir erkek oturdu diye?
Dediğin gibi bunlar şans meselesi. Herkes sapık değil. Kadınlar da aciz değil. Eğer öyle bir durum söz konusu olursa gereken yapılır. Ama insanlara hiçbir şey yapmadan sen sapıksın sen de acizsin diyemezsin. Söylediğin şey ben kendimi tutamayabilirim diğerleri de tutamayabilir bu normal kadınlar da biraz kendilerine çeki düzen versin demek gibi. Hani etek giyen kadın tecavüzü hak eder gibi bir muhabbet çıkmıştı bi ara, ondan farksız.
Eğer öyle bir şey olursa bu TCK da yer almalıdır. Masumiyet Karinesi diye bir şey var. Hiçbir kanunda insana onursuzluğu önermez. Korkaklığı layık göremez.
Sadece o olaya da bağlı kalmıyorum. Irzına geçilen kadınlar ya da erkekler de olabilir. Onlar da tecavüze uğruyor. Ne diyeceksin? O yoldan yürümemeliydin, buradan yürüseydin bir şey olmazdı. Suçlu sensin mi diyeceksin? Bu da şans ya da şanssızlık dediğin olay... Önceden başımıza gelecek tüm kötülükleri hesap ederek yaşamak yaşamak mı oluyor? Ayrıca bunun sonu da gelmez.
Yavaş derler adama...
Yaklaşımın utanç verici... |