BEKLENTİLERİMİZ…
Bir diğer mutsuzluk sebebimiz ise, beklentilerimizin yüksek olması.
Beklentiler elbette ki çok güzel. Aynı zamanda çok fazla beklenti içerisine girmek bizi mutsuzluk çukuruna itiyor.
İçinizde, istediğiniz en harika sonuçlara ulaşabilecek sınırsız bir güç var. O zaman kendinizden sizi geliştirecek, bir adım ileri götürecek adımları bekleyin. Aynı zamanda bu beklentileri "gerçekçi" olmayan zaman sınırları içerisinde beklerseniz her yönden kendinizi mutsuz edersiniz.
Heeeyyyy, bir ayda o minicik bikinilerin içine girmek için kilo vermeye çalışan hanımlar! Sizden bahsediyorum orda mısınız?
Dönem boyunca bir şekilde motivasyon eksikliğinden(!) yatıp da sınava bir ay kala oturup bilmem kaç soru çözmek için kendini otomatiğe bağlayan sevgili ÖSS adayları, e tabi siz de bu kısma giriyorsunuz…
Kendinizden olan beklentilerinizin yanı sıra başka insanlardan ya da durumlardan da beklentileriniz fazla ise işte o zaman yandı gülüm keten helvam!
Tamam, insanlardan falan hiç bir şey beklemeyin, demiyorum. Ama anneannem gibi de oturup "Yok, kızım şimdi arayacak." diyerek telefon başında güvenlik memuru gibi bekleme noktasına gelmişseniz kafanızı ellerinizin arasına yerleştirip beklentileriniz hakkında yeniden düşünmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Eşimizin eve gelirken bahçeden koparsa bile iki çiçek getirmenini bekleriz…
Ya bırakın çiçeği böceği, hiç bir şey getirmiyorsa bile iki güzel söz söylemesini bekleriz…
Patronumuzun bizi düşünerek yılbaşında maaşımıza %15 zam yapmasını bekleriz…
En azından %10…
Çocuğumuzun daha çok ders çalışmasını, daha başarılı olmasını bekleriz...
Sevdiklerimizin doğum günlerimizi hatırlamasını ve mutlaka arayıp kutlamalarını bekleriz…
Sevdiğimiz takımın bu yıl şampiyon olmasını bekleriz…
Ofise gittiğimizde yeni saç modelimizin herkes tarafından fark edilmesini bekleriz…
Sadece fark etmekle kalmasınlar zaten, bir de iltifat bekleriz…
Ve daha neler neler bekleriz…
Eee, sonra? Beklentilerimiz bir bir hüsranla sonuçlanıyor.
Bu yüzden gerçekleşmesi bizim elimizde olmayan durumlarda, beklentilerimizi az tutmak en güzeli. Bu da zaten iki şekilde sonuçlanır:
1- Gerçekleşmez. (İşte bu sizi fazla üzmez.)
2- Gerçekleşir. (Gerçekten mi? Vallahi beklemiyordum, bak sürpriz oldu.)