16-01-2012, 09:00 PM
|
#5 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Mutlu Olmak mı? Daha Kolay Ne Var ki! MADDE VE MUTLULUK ARASINDAKİ ORANTIYI BİRİ BANA ANLATABİLİR Mİ LÜTFEN?
Madde asla yaşamda belirleyici unsur değildir. Önemlidir aynı zamanda belirleyici değildir. Maddiyat sadece bir araçtır. Mutluluğa ulaşmak için bir araç. Oysa biz araçlarımızı amaç haline getiriyoruz bu da yetmezmiş gibi bir de üstüne "işte mutlu olmamın sebebi" diyoruz.
Maddesel mutluluk sebeplerimizin yanı sıra manevi yönden de bazı şeyleri fark etmek bizim aslında zaten huzurumuzu ve mutluluğumuzu hiçbir çaba göstermeden arttıracaktır.
Bundan şu sonuç çıkmasın: İşi gücü bırakın, sadece manevi mutluluk size yetecektir. Tabii ki günümüz koşullarında bu yeterli değil. Hayatımızı bir biçimde devam ettirmek zorundayız… Hayattan, sevdiklerimizden, bir şekilde bir şeylerden beklentilerimiz var. Bunların olması da gerekiyor. Bunların yanı sıra zaten sahip olduklarımızın da farkında olmak mutluluk standardımızı düşürür… (İnanıyorum ki bu konuda standardınızın düşmesine çok sevineceksiniz.)
Şimdi diyeceksiniz ki, seni çok bilmiş kene! Yok maneviyat, yok ayrıntılar, yok farkındalık diyorsun da biz sanki hiç mi farkında değiliz bunların!
Zaten ben olmayan bir şeyden bahsetmiyorum ki… Ben bu oranı artırmanın daha fazla huzur ve mutluluk getireceğini savunuyorum. Yaaaa... |
| |