Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Eski listeyi daha uzun süre dinlemeyi planlarken değişimin istediğim gibi olmadığını fark ettim.Bunun nedeni Dr.Ofelya Cabral'ın dediği gibi ''Psikolojik her problemin temelinde mutlaka stres, özgüven eksikliği ve olumsuz düşünce vardır. Ve bu üçlu ele alınmadan kalıcı çözümlere ulaşmak neredeyse imkansızdır.'' sözüne inandığım için bu üçlüyü içine alan yeni listeyi dinliyorum.Olumsuz düşünceler özgüveni zayıf kimselerde strese neden oluyor.Stresin azı yarar çoğu zarar ama kontrol edilemeyen stres insanın önrünü kısaltığı gibi yaşam kalitesini de düşürmekle kalmıyor özgüveni de zayıflatıyor.Zayıflayan özgüven Olumsuz düşüncelere karşı daha da güçsüzleşiyor.OLumsuz düşünceler bu durumda başedilmesi zor kısır bir döngüye sebep oluyor.Özgüveni sağlam olan kişiler de ise durum tamamen farklı sonuçlanıyor.OLumsuz bir olayla karşılaşan kendisine güvenen kişi genelde duruma şu sözlerle yaklaşıyor; aman ne olacak ki hallederiz.Halledilir canım sorun değil.Bu sorunu da ortadan kaldırırız.Dert ettiğin şeye bak bunu bu kadar gözünde büyütme.Takma kafana hallolur.vb.Sonuç olarak özgüveni yerinde olan kimseler olumsuz düşünceleri olumlu düşünerek gereksiz stresin önüne geçip hayatlarına devam ederken Kendisine güveni olmayan kimselerde bu kısır döngüde olumsuz düşüncelerin ve gereksiz kaygıların içinde kendilerini yiyip bitiriyor.Şimdi daha iyi anlıyorum insanların neden psikolojik sorunları yaşlandıkça artıyor.Olumlu düşünmek ve bütün sorunlarımız için nlp eğitmeni Oğuz Saygın'ın dediği gibi bütün sorunları fırsat olarak görmek hayatımıza hep fırsatları çıkaracaktır.Bütün fırsatları sorun olarak görmekte hep sorunları karşımıza çıkaracaktır.Fırsatları değerlendirmek dileğiyle:))
__________________ Görelim Mevlam Neyler, Neylerse Güzel Eyler everything is possible |