Cevap: kadin gazeteci eT HO win US AND, seni anlıyorum. hatta sana hak veriyorum. ama çoğunluktan yana olmaktaki düşüncen nedir? bunun anlamı nedir?
siyasi olmasın diye fazla detaylı söylemeyeceğim ama örnek vermek için söylüyorum diyelim ben iktidardaki hükümeti savunmuyorum. diyelim ki başka bir partiye oy verdim. benim oy verdiğim parti değil de, istemediğim parti başa gelince ne oluyor? onlar çoğunluk diye onların söylediği mi doğru oluyor?
evet doğrusun, haklısın diyeceksin. hatta 1-2 çin atasözü ile süsleyeceksin. ama anlamayacaksın. bakış açını değiştirmeyeceksin. herkes sana haklı olduğunu söylüyor. ama sende şunu anla ki; senin bildiğin şeyi sadece sen bilmiyorsun. bu ülkenin gerçeği bu. hatta sen bu gerçeği bir bayan kadar iyi bilemezsin. bunu bu ülkede neredeyse tüm kadınlar yaşamış mıdır? neredeyse evet. senin savunduğun tezdeki gerçeği herkes biliyor. hatta burada tam tersini savunan bayanlar senden çok daha iyi biliyor. ama onu savunmuyorlar. çünkü o tezi savununca ne kadar alçalacaklarını biliyorlar.
anlayana bu kadar söz kitap gibi gelir. ama hala anlamayıp devam edersen, işin çok zor. ya kendini daha fazla geliştirerek, gelişimine ve büyümene engel olan bu tür kötü çekirdek inançlarını yıkarsın ya da hayatında hep bir şeylerin eksikliği ile yoluna devam edersin. sende çok iyi biliyorsun ki başarısızlıklarımızın tek sebebi beynimize kurduğumuz bu olumsuz ve çok gereksiz duvarlardır.
beni dinlemiyorsan einstein'i dinle ve duvarlarını yık. yoksa gelişemez, büyüyemezsin. gelişsen de hep bir şeyler eksik kalır. ben seni anlıyorum. umarım sende beni anlarsın. sevgilerimle |