Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2012, 08:46 PM   #66 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Gençler İçin Beş Sevgi Dili

ÖZGÜRCE VERİLEN HİZMET

Bir çocuğa hizmet etmek yıllar boyu değişmeyen ve içinde birçok yükümlülük olan bir iş olduğundan ebeveynler çocuklarına gösterdikleri günlük ve olağan davranışlarının onlarda kalıcı etkiler bırakan sevgilerinin bir ifadesi olduğunu unutabilirler. Zaman zaman da ana-babalar kendilerini sevecen hizmetkârlardan çok eşleri, çocukları ve diğer kişiler tarafından yönetilen köleler olarak hissetmektedirler. Eğer ana-babalar bu tavrı benimserlerse ergen çocuk bunu hemen anlayacak ve ebeveyninin ona gösterdiği hizmet davranışları aracılığıyla çok az sevgi duyumsayacaktır. Sevgi dolu hizmet kölelik anlamına gelmez. Kölelik dışarıdan dayatılan ve gönülsüzce yapılan bir şeydir. Sevgi dolu hizmet ise kişiyi enerjisini başkalarına vermek için içten motive eden bir arzudur. Sevgi dolu hizmet bir gereklilik değil, kişiye Tanrı tarafından verilmiş bir armağandır ve zorlamayla değil özgür iradeyle yapılır. Ebeveynler çocuklarına bu hizmeti kızgınlık duyarak ve istemeyerek yaparlarsa ergenin fiziksel ihtiyaçları bir ihtimal karşılanacak ama duygusal gelişimi büyük ölçüde engellenecektir.

Hizmet her gün verilen bir olay olduğundan, en iyi ana-babalar bile hizmet davranışlarının çocuklarına sevgi ilettiğinden emin olmak için her zaman durup tavırlarını gözden geçirmelidirler.

Cameron'ın bana, "Eğer ısrar edersem babam ev ödevimi yapmam için bana yardım eder. Ama bunun yüzünden kendimi suçlu ve yaptığı şeyi hak etmeyen biri olarak görüyorum, bu yüzden de genelde ondan yardım istemiyorum." deyişini hatırlıyorum. Babası tarafından gösterilen bu hizmet davranışları Cameron'a sevgi iletmiyor.

Annelerin de hizmet davranışlarında sevgilerini çok fazla iletemedikleri oluyor. Lise öğrencisi olan Julia: "Keşke annem okul ödevlerimi hazırlamamda bana yardım edebilse. Ama onun çok meşgul olduğunu görebiliyorum." dedi. "Ondan yardım istediğimde sadece benden kurtulmak için ödevimi yaptığını düşünüyorum." Eğer hizmet davranışlarınızın çocuklarınızın ruhunda sevgiye dönüşmesini istiyorsanız bu davranışları özgürce gösterin.