Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Sevgili günlügüm,
yagmur sayesinde kesin olan soguklugu bugün hic fark etmedim diyebilirim..
Isim bugün oysa hep disardaydi..
Bir kac gündür limonlu sicak su iciyorum ve hep kendimi dinc hissediyorum..
Sükür hersey yolunda.. Bugün bir insani sonuna kadar dinlemenin ve tepkisiz bir sekilde
dinlemenin ne kadar önemli oldugunu ögrendim.. Ne kadarda cook özlemisiiz bu sekilde
dinlenilmeyi..
Yani anlatilan ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar muhtesem olursa olsun, ne kadar duygusal olursa olsun,
ne kadar kötü olursa olsun, fark etmiyor, sadece tepkisiz bir sekilde dinleyip arada bi, evet, tamam,
hmm cümleleri cikmasinin karsi tarafin anlatiminda her cümlesinden sonra daha da bi rahatlamasi,
daha da bi güvende hissetmesi ve daha da net ve detayli bir sekilde anlatipta, bizim önerimizden önce
kendisi bu sekilde yapabileceklerini görmesi olagan üstü bisi..
Kisi, ne kadar rahat bir konuyu anlatir, karsi tarafta ne kadar rahat ve tepkisiz bir sekilde dinlerse, sorun
o kadar kolay cözülür, kolay olmasa bile, cözümlerin üremesi kolay olur..
Sirf anlatmak degil, söylemek degil biraz da dinleyen, hakkaten dinleyen olmakta cook önemli..
Karsi tarafin anlatimini kendi duygularimida karisitirp katmadigim icin, kendisini bölmedigim icin, ve rahat anlatimini
yapabildigi icin, kendini ifade edebildigi icin ve hatta kendi cözümünü kendi bulmasini sagladigi icin icim cook rahat.. |