Sadece geceleri dinliyordum, gündüz coğrafya çalışmadım. Artık gündüz de çalışacağım ( soruları hızla okuyup geçeceğim ).
ÖSS Coğrafya Deneme Testi aldım. Toplam 380 sayfa. Günde 5-6 sayfa çözersem sınava kadar bitiririm. Sorulara baktım, bazılarını doğru yaptım, bazılarını yanlış. Olsun sınava kadar bir konuyu 36 gece daha dinleyeceğim. Ayrıca bildiğim sorularda ilk seçtiğim şık doğru çıkıyor.
Yöntemi değiştiriyorum. Sınava 72 gün kaldı sanırım. İlk 12 konuyu 36 gün, sonraki 13 konuyu da 36 gün dinleyeceğim. Tüm üniteleri 2 gece de dinlemeyeceğim.
Sizin de bu yöntemi denemeniz için sitedeki telkin mp3 ler gibi seçtiğim müziğin altına 9 ingilizce kelimenin anlamını, okunuşunu ve hikayesini seslendirip kaydedeceğim. Bir kelimeyi seslendirmem en fazla 20 saniyemi alır. Zaten bilinçaltının bilgileri kaydetmesi için yavaş okunacak diye bir kural yok. Kelimeleri tersten bile okusanız bilinçaltı anlıyormuş. Gece yatmadan önce kelimeler okunacak. 8 saat uyursanız bir kelimeyi toplam 160 kere dinlemiş olacaksınız. Öğrenip öğrenmediğinizi ( 160 kere dinleyip öğrenmemek hımm ) anlamak için de test hazırlayacağım. Çünkü gece dinlediğimiz cümleler uyandığımızda aklımıza gelmez ama test çözerken hatırlarız. Bu sistemin başarılı olacağını düşünüyorum. Deneyip başarı oranınızı bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Çok yakında hazır olur.
Kelimeleri hikayelendirme nedir?