Alıntı:
lavinya10 Nickli Üyeden Alıntı
evet arzucum,sen kendine güvenmiyosan, kendine karşı hep pasif kalıyosan, kendine yeniliyosan burda öğrendiğin hiç bişeyin etkisi kalıcı olamıyo maalesef...
ben mesela,etrafı suçlarken kendime en büyük kötülüğü kendimin yaptığını daha yeni farkettim daha kendimi düzeltememişken sanki ermiş gibi herkesi düzeltmeye çalıştım fln :D
Farkındalık çok önemli bu nedenle.. Bende o farkındalıkla ilgili yazıları okuduktan sonra bi müddet şimdiye odaklandım şuanda kendimi izlemeye başlamıştım çok güzel bi duygu o.. Ama sonra nolduysa oldu gene kendimi bıraktım geçmiş ve geleceğin içinde sürüklenmeye başladım gene ,ve ipin ucunu bi daha yakalayamadım:D
ben de mesela kıyafet konusunda öyleyim angelcim. Etrafımdaki insanlara bakıyorum kendini tarzların bulmuşlar bişey alcakları zaman şıp diye gidip alıyolar. Ama ben çok paralar verip bi kaban bi çizme alıyorum sonra 1 hafta sonra kendime yakıştıramıyorum ,sana olmadı bunlar diyorum mutsuz mutsuz onları giyip geziyorum gene ama.Kendime neyin yakıştığını bilmiyorumki:D Bi bot alıcam mesela şimdi 1721368 tane mağaza gezdim nedense yakıştıramadım hiçbirini kendime :)) ama başka insanlarda görünce de off ya ne güzel olmuş kıza diyorum. Yada nebilim yolda böle her şeyi düzgün bakımlı şık giyinen bi yaşıtımı görsem,kendimi hemen kötü hissederim falan :) makyaj yapmayı bile daha öğrenemedim dorudürüst :D
sen bu konuyu 2010da açmışsın ta,2 senede sende hiç düzelme olmadı mı bu konuda ? |
ah sorma canım ya...ben de geçenlerde kuaföre gitim saç rengimi değiştirttim..ilk 2 gün hoşuma gitti farklı geldi...çok radikal bir renk değişikliğiydi çünkü....(belki bu kadar radikal değişiklik yaparak kendimden kaçmak istedim..belki çok farklı olacağıma inandım ..belki aynada bir yabancıyı görmek istedim..) sonra gözüm alıştı galiba ve kendimce yine kusur ve dezavantajlar buldum dolabımdaki kıyafetlerle uyum sağlayamadı saç rengi...ve şu an kendimi çok huzursuz hissediyorum...hatta imkanım olsa tekrar gidip geri boyatacağım başka renge ama daha 2 hafta oldu saçta hayır kalmıycak bu gidişle....
evet canım konuyu 2010 da açtım ama bu konudaki bazı sorunlarım devam etmekte bazıları ise şu an gündemimde yok :)
mesela bahsettiğim gibi saç rengi takıntım bitmedi....ancak diğer insanları kusurlarıyla kabullenmeye başladım...onun burası şöyle şurası şöyle demiyorum artık....kendimi de az çok kabullendim eskisi kadar kasmıyorum....hatta güzellik konusunda takıntıları olan kişilere "neden bu kadar kasıyorlar ki ?" diye hayret etmeye bile başladım...bu bir gelişme galiba.....boyumun kısalığını kilolarımı da kabullendim...minyon yapımı da....kahverengi gözlü olmayı da....yani böyleysem böyleyim ne yani ölecek değilim ya :) herkes bade işçil gibi abide gibi olamaz ki...zaten türkiyede kaç tane var o tip bayan ? benim şu anki tek takıntım fiziksel kusurlardan ziyade kendime uyan saç rengimi bulup hep o renge devam etmek istemek bir de kıyafetlerimin renginin tenime uyumlu olması...başka sorunum kalmadı....doğru rengi seçince çok şey farkediyor....ama senin dediğin gibi sonsuz sayıda olasılık varken aradan bunu seçmek zor oluyor....kendime şöyle yöntem buldum....mesela mor kazak giydim ve tenimi yüzümü açtı mı..hoşuma gitti mi ? bir sonraki alışverişimi o renkten yana kullanmaya ve riske girmemeye karar verdim...