Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-01-2012, 03:39 PM   #16 (permalink)
kinetix
Üsteğmen

Tesekkür: 1,998
335 Mesajinıza toplam 2,311 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
kinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the rough
Standart Cevap: lütfen eski üyelerden bilgi almak istiorum

Adamın biri Bilge olmaya karar vermiş. Demiş ki yakınlarına, "Ben gidiyorum, eşime iyi bakın" İyi bil bilge olduktan sonra geri döneceğim. Çekmiş gitmiş..

Uzun bir yolculuk sonrasında yaşlı bir bilgeye rastlamış. Ve demiş ki; " Ben bir bilge olmak istiyorum" Bunu nasıl yapabilirim?
Yaşlı bilge - "Yanımda 10 yıl hizmet edersen seni iyi bir bilge yapabilirim"
"Tamam" diye yanıt vermiş bilgeye.
2 yıl var gücüyle çalışan adama bilge herhangi bir şey söylememiş.

10 yılın sonunda adama yaşlı bile: " HAydi uğurlar olsun, seni yetiştirdim gidebilirsin" demiş.
Adam çok kızmış. "Bu da ne demek oluyor hani sen beni bilge yapacaktın?" diye içerlemiş.
Bilge "Sana sabrı öğrettim" demiş. Ve adam dönüp evine yol almış.

Gece geç saatlerde evine varan adam bir de ne görsün? Evin içinde karsıyla birlikte genç bir adam eğleniyor gülüşüyorlarmış. Hemen gidip bir tüfek bulmuş ve geri dönmüş. Karısı ve o adamı vurmaya karar vermiş.

Sonra bir an düşünmüş. 10 yılın sonunda yaşlı bilgenin söylediği son söz aklına gelmiş (Sana sabretmeyi öğrettim)
Ve elini tetikten çekerek içerideki adamın kim olduğunu öğrenmeye karar vermiş. Ve girmiş içeriye sormuş: "Be adam sen kimsin?"
Genç adam şaşkın bir tarafta durur iken; kadın kocasını görmenin sevinci ve hayranlığıyla bağırararak: "O senin oğlun beyim Hoşgeldin!" demiş.

Dostlar, sabrın ne olduğunu anlamak için sabretmek gerekir.
kinetix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla