Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2012, 10:39 PM   #122 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold

Rüyalar bastırılabilir mi? Psikodinamik görüşe göre, uyandığımız zaman rüyalarımızı unutuyor olmamızın nedeni bu rüyaların bizde kaygı uyandıran niteliklere sahip olması, haliyle uyanıkken onları bastırma eğiliminde oluyoruz.

Aslında sorunun cevabını merak ettim gerçekten hiç düşünmemiştim ve yukarıdaki cümleyi içeren bilimsel bir yazı buldum. Daha çok bilgi edinmek isteyenler için bu yazıyı da paylaşmak istiyorum. Rüya ve uyku hakkında bildiklerimiz ve bilmediklerimiz:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post818824

Bunun telkin süresiyle ilgisi var mıdır? Bilemiyorum. Bence size önerilen sürelerde dinlemeye devam edin.

Ayrıca rüya görmek engellenemez bir şey. Siz gördüklerinizi bastırarak hatırlamanıza engel oluyor olabilirsiniz. Bu zamanla düzelecektir. Telkinlerin faydasını gördükçe, düşüncelerinizde değişimler meydana geldikçe bastırma ihtiyacı çekmediğiniz zaman belki de bir süre kabuslarla yüzleşeceksiniz. Kesin değil tabi bu dilerim hep tatlı rüyalarınız olur. Ama başta da rüyalarla ilgili söylediğim şey buydu aslında. Yüzleşme bir fırsattır. Bu durumdan bir çok kişi şikayetçi olsa da bence faydalıdır. Rüyalar güvenli bölgedir. Doğrularıyla yanlışlarıyla ne yaşarsanız yaşayın sabah uyandığınızda biter. Bana göre rüyalarda yaşananlardan bilinçaltında kalanlara ulaşmak ve ders çıkarmak da mümkündür.

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla