Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2012, 11:32 PM   #15 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar

İşte, onaylamalarla ilgili unutmamamız gereken bazı önemli şeyler:

1- Onaylama cümlelerinizi daima, gelecek değil şimdiki zamanda kullanın. Zaten varmış gibi düşünmek ve böyle söylemek çok önemlidir. "Harika bir işe gireceğim." demeyin; onun yerine: "Şimdi harika bir işim var." deyin. Bu kendinizi kandırmak ya da yalan söylemek değildir; bu her şeyin, nesnel realitede ortaya çıkmadan (tezahür etmeden) önce zihinsel düzeyde yaratıldığı gerçeğini bilmektir.

2- Onaylamaları daima en olumlu biçimde yapın. Olmasını istediğiniz şeyi söyleyin, olmasını istemediğiniz şeyi değil. Örneğin: "Artık sabahları fazla uyumayacağım." demek yerine, "Artık her sabah zamanında ve enerji dolu kalkıyorum." deyin. Bu mümkün olan en olumlu zihinsel görüntüyü yaratmanızı garantiler. Belli durumlarda, özellikle belirli duygusal engellerden ya da kötü alışkanlıklardan kurtulmaya çalışırken onaylamaları olumsuz biçimde de yapabilirsiniz. Örneğin: "Bir şeyleri elde edebilmek için gerilime girmek zorunda değilim." cümlesinde olduğu gibi. Eğer böyle bir durum söz konusuysa, bu tip bir onaylamayı daima, "Artık derin bir biçimde gevşemiş haldeyim ve kendi merkezimdeyim ve her şeyi kolayca ve çabasızca elde ediyorum." gibi yaratmayı arzuladığınız şeyi tanımlayan olumlu bir onaylama izlemelidir.

3- Genelde, en etkili onaylama en kısa ve basit olandır. Bir onaylama, güçlü bir duygu ileten açık bir bildirim olmalıdır; daha fazla duygu ilettikçe zihninizde de ona göre daha güçlü bir etki yapar. Uzun, çok sözcüklü ve kuramsal onaylamalar duygusal vuruculuklarını, etkilerini yitirir ve bir kafa turuna dönüşürler.

4- Daima, size bütünüyle doğru gelen onaylamaları seçin. Bir başkasının işine yarayan bir onaylamadan siz asla sonuç atamayabilirsiniz. Bir onaylama olumlu, geliştirici, özgürleştirici ve/veya destekleyici olmalıdır. Eğer onaylamanız size doğru gelmiyorsa, ya gelene dek sözcükleri değiştirin ya da başka bir onaylama bulun.

Kuşkusuz, ilk kullandığınızda bir onaylamaya karşı duygusal bir direnç hissedebilirsiniz. Bu özellikle size güçlü gelen ve bilincinizde gerçek bir değişiklik yaratacak bir onaylama söz konusu olduğunda yaşanır. Bu, egonun başlangıçta değişim ve gelişmeye gösterdiği dirençtir.

5- Onaylama yaparken yeni ve taze bir şey yarattığınızı daima hatırlayın. Zaten var olan bir şeyi yeniden yapmaya ya da değiştirmeye çalışmıyorsunuz. Böyle yapmak olana direnmek olur, ki bu da çelişki ve çatışma yaratır. Yaşamınızı şu anki koşullarıyla olduğu gibi kabullenme, ama aynı zamandada her anı, arzuladığınız ve sizi en mutlu kılacak şeyi yaratmaya başlamak için yeni bir fırsat olarak görme yaklaşımına sahip olmalısınız.

6- Onaylamalar yapmak, duygularınıza karşı çıkmak ya da onları değiştirmeye çalışmak anlamına gelmez. "Olumsuz" olanlar da dahil olmak üzere tüm duygularımızı, oldukları gibi kabullenmek ve deneyimlemek önemlidir. Ancak onaylamalar, şu andan itibaren daha doyum verici yaşam deneyimlerine sahip olmanızı sağlayacak yeni bir bakış açısı yaratmanıza yardımcı olurlar.

7- Onaylamaları kullanırken onların gerçek olduklarını hissetmeye, içinizde bu konuda güçlü bir inanç yaratmaya çalışın. Kuşku ve tereddütlerinizi geçici olarak (en azından birkaç dakika boyunca) erteleyin ve tüm zihinsel ve duygusal enerjinizi yaptığınız onaylamaya yönlendirin.

Eğer onaylama yaparken kuşkular, direnç ya da olumsuz düşünceler karşınıza dikilirse, Dördüncü Bölüm'de verilen temizleme işlemine ya da onaylamaları yazma yöntemine başvurabilirsiniz. Onaylamaları mekanik bir biçimde söylemek yerine, bu realiteyi yaratma gücüne gerçekten sahip olduğunuzu (ki gerçekten sahipsiniz!) hissetmeye çalışmalısınız. Bu ne denli etkin olacakları konusunda çok büyük bir fark yaratır.

Onaylamalar yalnız olarak da kullanılabilirler; imgelemeyle birlikte de. Onaylamaları daima günlük yaratıcı imgeleme saatlerinize dahil etmelisiniz. Daha sonra, onaylamaları kullanmanın diğer yollarıyla ilgili bilgiler de vereceğim.

Onaylamalar genelde, spiritüel kaynaklara referansları içerdiklerinde çok güçlü ve ilham verici olurlar. Tanrı'nın, İsanın, Buda'nın ya da başka bir büyük bilgenin adının anılması onaylamanıza ruhsal enerji katar ve her şeyin evrensel kaynağını şükranla tanıdığınızı gösterir. Bu tür cümlelerde, "yüce sevgi, içimdeki ışık ya da evrensel zeka" gibi ifadeler de kullanabilirsiniz.

Bazı örnekler:

Yüce sevgi burada ve şimdi ...yaratmak için benim kanalımla çalışıyor.

Ben yüce doğamla "bir"im ve sonsuz yaratıcı güce sahibim.

Yüksek Ben yaptığım her şeyde (her konuda) bana yol gösteriyor.

Tanrı'nın ışığı beni kuşatıyor, Tanrı'nın sevgisi beni geliştiriyor, Tanrı 'nın gücü içimden akıyor. Ben neredeysem Tanrı da orada ve her şey mükemmel!