Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Sitede ki depresyon dünde kaldı telkinini listeme ekledim diğer depresyon telkinini de listeden çıkardım.Depresyon telkinini önermiyorlar ama ben yine de deneyeceğim.Anladığım kadarıyla depresyon telkininin içinde geçen depresyon kelimeleri nedeniyle önerilmiyor.Depresyonun nasıl olduğunu iyi biliyorum ama ne olduğunu tam olarak bilmiyordum.Amerikalı bir konuşmacının konuşmalarını çeviren çevirmen altyazıda depression kelimesini moralsizlik olarak dilimize çevirmişti.İngilizcem zayıf olmasına rağmen algıda seçicilik olsa gerek o kadar laf arasında depression kelimesini çok rahat anladım.Sitede ki depresyon telkininin içeriğini bir kez daha okuyunca kafamda parçalar birleşti.Depresyon benim anladığım kadarıyla moralsizlik, motivasyonsuzluk ve umutsuzluk durumlarının yoğunlaşmış hali.Nasıl ki aşk; sevginin, madde; enerjinin yoğun haliyse sanırım depresyonda bazı olumsuz duyguların en yoğun şekli.Yine de depresyon telkini neden önerilmiyor açıklanmasını isterdim.Sadece depresyon kelimesi geçtiği içinse telkinde depresyonun tanımlaması yapılıyor ve yeniden anlamlandırılıyor.
__________________ Görelim Mevlam Neyler, Neylerse Güzel Eyler everything is possible |