Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2012, 10:32 PM   #83 (permalink)
azraist_24
Moderator

Tesekkür: 1,705
865 Mesajinıza toplam 2,145 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
azraist_24 is on a distinguished road
Standart Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm

Alıntı:
maxhealth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sitede ki depresyon dünde kaldı telkinini listeme ekledim diğer depresyon telkinini de listeden çıkardım.Depresyon telkinini önermiyorlar ama ben yine de deneyeceğim.Anladığım kadarıyla depresyon telkininin içinde geçen depresyon kelimeleri nedeniyle önerilmiyor.Depresyonun nasıl olduğunu iyi biliyorum ama ne olduğunu tam olarak bilmiyordum.Amerikalı bir konuşmacının konuşmalarını çeviren çevirmen altyazıda depression kelimesini moralsizlik olarak dilimize çevirmişti.İngilizcem zayıf olmasına rağmen algıda seçicilik olsa gerek o kadar laf arasında depression kelimesini çok rahat anladım.Sitede ki depresyon telkininin içeriğini bir kez daha okuyunca kafamda parçalar birleşti.Depresyon benim anladığım kadarıyla moralsizlik, motivasyonsuzluk ve umutsuzluk durumlarının yoğunlaşmış hali.Nasıl ki aşk; sevginin, madde; enerjinin yoğun haliyse sanırım depresyonda bazı olumsuz duyguların en yoğun şekli.Yine de depresyon telkini neden önerilmiyor açıklanmasını isterdim.Sadece depresyon kelimesi geçtiği içinse telkinde depresyonun tanımlaması yapılıyor ve yeniden anlamlandırılıyor.
Sevgili maxhealth,

Depresyon telkininin dinlenmesinde herhangibir sakinca yok, sadece dinleme sikligi olarak fazla dinlenilmesi onerilmiyor, ara ara listene ekleyip cikarman daha dogru olacaktir.

Sebebi ise, senin de vurguladigin gibi icerisinde `depresyon`` kelimesinin gecmesi ve bu kelimeyi bilincaltinin emir olarak algilayip olumsuz kaydetmesi...

Kisacasi, sucluluk telkini gibi depresyon telkininin de uzun sure dinlenilmesi onerilmiyor...

Kal saglicakla,

Guzel gelisimlerini takip ediyorum...
azraist_24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla