Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2012, 12:03 AM   #19 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar



Olma, Yapma ve Sahip Olma

Hayatın üç düzeyi içerdiğini düşünebilir ve bunları olma, yapma ve sahip olma düzeyleri olarak adlandırabiliriz. Olma, canlı ve bilinçli olmanın temel deneyimidir. Bu derin meditasyonla ulaştığımız, kişinin kendi içinde tümüyle bütün ve huzur içinde olma halidir. Yapma, hareket ve eylemdir. O her canlının içinden akan ve canlılığımızı oluşturan doğal yaratıcı enerjiden kaynaklanır. Sahip olma evrendeki diğer insanlar ve nesnelerle ilişkili olarak olma halidir. Bu, insanların ve nesnelerin hayatımıza girmelerine izin verme ve onları kabullenme, aynı ortamı onlarla rahatça paylaşma yeteneğidir.

Olma, yapma ve sahip olma, her kenarın ötekileri desteklediği bir üçgeni andırır. Onlar birbirleriyle catışma içinde değildirler. Hepsi aynı anda var olurlar.

İnsanlar sık sık yaşamlarını geriye doğru/tersine yaşamaya kalkışırlar: Daha fazla şeye ya da daha fazla paraya sahip olmaya çalışırlar; çünkü bu durumda istediklerini daha fazla yapabilecek ve böylece daha mutlu olabileceklerdir. Oysa aslında süreç tam tersine işler. Önce, gerçekte olduğunuz varlık olmalı, sonra istediğiniz şeye sahip olabilmek için yapmanız gereken şeyi yapmalısınız.

Yaratıcı imgelemenin amacı; bizi, kendi olma halimize ulaştırmak, yapma eylemimize odaklanip onu kolaylaştırmamıza yardımcı olmak, sahip olduklarımızı çoğaltıp geliştirmektir.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla