04-02-2012, 01:22 AM
|
#130 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Küçük Şeyler'den Alıntılar Alıntı: sweeet Nickli Üyeden Alıntı
Benim babam unutmaz. O da evli bir erkek öyleyse o kadar da ütopik düşünmüyorsun. Ne evlilik yıldönümünü ne sevgililer gününü... Eskiden böyle miydi hatırlamıyorum ama son yıllarda böyle :)) Sevgili eş konusunda her zaman ne istemediğimizden çok ne istediğimize odaklanmalıyız. Mesela yıldönümü önemlidir. Ama özel günler dışında sürpriz yapabilen erkek daha değerlidir. Çünkü özel günlerde her yıl hatırlıyorsa adam. Bu yıl da hatırlayacak, unutacak mı heyecanı yok. :p Bir de yeni FIAT reklamı çok hoş ya en sondan bir önceki kapıdaki sahne. Yıldönümü ile ilgili bir kaç sahnesi var da en son evin kapısındaki sahneye bayıldım. :D
Neyse kitap konusuna gelirsek söylemek istediğim bir kaç şey var. Kitapta öğrenilecek çok şey var arkadaşlar. Üstün Dökmen nerede bir konuşma yapıyorsa veya bir yazı yazmışsa orada durup bir dikkat kesilirim. Herkese tavsiye ederim. Çok da rahat okudum.
Bazı kişiler bilgisayar ortamında yazı okumakta zorlanıyorlarmış. Bu konuda Melik Duyar hızlı okuma konusundaki çalışmalarda özellikle çıktı alıp okumayı öneriyor. Onu da aklıma gellmişken söylemek istedim. Sizin okumanızın bize değil en çok kendinize faydası var unutmayın.
Siz okuyup bilginizi arttırdıkça düşünceleriniz de başka şekillenir. Bu kitaplardan alıntıların böyle paylaşılması birer fırsattır. Lütfen farkında olun. Kurtulmak istediğiniz olumsuz düşüncelerden kurtulmanıza fayda sağlar. Telkinlerin etkisini görmek ve farkındalıklarınızı arttırmak konusunda fayda sağlar. Lütfen kendiniz için okumayı seçin.
Tekrar emeğine sağlık Zerynthia. Sevgiler. | Alıntı: sweeet Nickli Üyeden Alıntı
Söylemeyi unuttum şimdi telefonlarda ajanda ve takvimler çıkalı hatırlama konusunda mertlik bozuldu. Hele facebook falan herkes görüyor orada doğum tarihini kapadın mı kimse hatırlamıyorsa arkadaşlar falan ne acı.
Teknolojinin yararları ve zararları işte yine de en faydalı şekilde kullanmayı seçiyorum. Aslında ajandalar o kadar kötü değil. Yani son gün alarm kurup aa bugün şu varmış demek yerine o ay acaba bugün hangi özel günler var diyip bir genele göz atmak faydalı oluyor. :))
Benim için hediye seçmek ince ve çoğu zaman keyifli bir iştir. Hele çok sevdiğim biri ise hediye alacağım dükkan dükkan gezerim en uygun hediyeyi bulmak için ve takdir edersiniz ki son gün hatırlamak bu durumda iyi olmaz, olmuyor da. Kutluyorum ama hediyesini sonraya bırakıyorum.
Ha bir de zararın neresinden dönülse kardır. Hayat gailesi insanlık hali kimi ayın kaçında olduğunu bile unutuyor bazen ben unutanlara kızmıyorum. O insan değer verdiğini belli ediyorsa her fırsatta nasıl kızarsın ki? Yıl dönümünü unutabilir ama kaç yıl olduğunu unutursa o zaman kızabilirim. Mikro ölçüde büyüklüklerde sorun yok makro da orantılı olarak sorun büyük olabilir. :D hehehe | Ayyyyy Aybalam eveeeettt biliyorum var o kişi. Tabii önemli olan beni görmesi, bulması, farketmesi vs. İlişkiler konusunda hiiiiççç mütevazi olamayacağım. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş lafının arkasına sığınarak evde kalmış olsam da bu konuda uzman olduğumu iddia ediyorum. İlişkilerin bitmesinin en önemli sebeplerinden birinin monotonluk olduğunu düşünüyorum. O nedenle çiftler birbirlerini şaşırtabilmeliler, sürprizlerle ilişkilerini canlandırmalılar...
Ben hiç romantik olmadığımı düşünüyorum ama olabilirim heralde bundan sonra. Yaşla alakalı biraz sanırım. Ama en önemlisi birlikte olduğunuz kişi. Mesela bundan 2 hafta öncesine kadar çocuk doğurma fikrim bile yoktu ama artık var.
Tarihlere gelince bana tuhaf gelen bazı şeyler var. Mesela ben hiçbir ilişkimin hangi tarihte başlayıp bittiğini bilmem. Bana basit gelse de önem veren çok insan var. Ama tabii ki insanın evlendiği tarihi unutması da bir o kadar tuhaf. O çok özel bir gün. Doğum günleri de...
Hediye konusunda ben de ince eleyip sık dokuyanlardanım. Karşındakine verdiğin değerin bir ifadesi bence. O kişiyi düşünüyorsun, zamanını harcıyorsun, mutlu olsun diye geziyorsun, zevkine göre bir şey seçmeye çalışıyorsun. Çok ince bir davranış. Ben hediyelerimi çok severim ve çok değer veririm. Bir de bazıları kendisine verilen hediyeyi başkasına veriyor sıkılınca. Bu benim için olumsuz bir davranış.
Cevap yazana kadar biraz daha zorlasam hafta geçecekti. Ama başardım. Yanıtladım sonunda. |
| |