09-02-2012, 12:59 AM
|
#48 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar
Biraz Daha Temizleme Alıştırması
1- Bağışlama ve serbest bırakma. Bir kağıda, yaşamınızdaki, sizi incittiğini, size kötü davrandığını, zarar verdiğini, bir haksızlık yaptığını hissettiğiniz ya da kızdığınız, gücendiğiniz herkesin adını yazın. Her birinin adının yanına, o insanın size ne yaptığını ya da ona neden gücendiğinizi, neden kızdığınızı yazın.
Sonra gözlerinizi kapatıp gevşeyin ve hepsini hayalinizde ayrı ayrı canlandırın. Her biriyle biraz konuşarak onlara, geçmişte kendilerine karşı kızgınlık ya da gücenme hissettiğinizi, ama şimdi her şey için onları bağışlamak ve aranızdaki tüm sıkışmış enerjiyi çözüp serbest bırakmak için elinizden geleni yapacağınızı açıklayın. Her birine içtenlikle, "Seni bağışlıyorum ve serbest bırakıyorum. Kendi yolunda ilerle ve mutlu ol." deyin.
Bu işlemi sona erdirdiğinizde, kağıda, "Ben şimdi sizi bağışlıyor ve tümüyle serbest bırakıyorum." diye yazın ve kağıdı, bu geçmiş deneyimleri serbest bırakmanızın sembolü olarak yırtıp atın.
Birçok kişi, bu bağışlama ve serbest bırakma işleminin, çoktan beri varlığını sürdüren, birikmiş öfke ve düşmanlıklarının yükünden onları mucizevi bir biçimde, hemen kurtardığını görür. Harika olan şu ki, onları bir daha asla görmeseniz bile, ilgili diğer kişiler bağışlayıcılığınızı ruhen algılayacaklar ve bu onların kendi yaşamlarını temizlemelerine yardımcı olacaktır.
Bu işlemi ilk kez yaptığınızda, belirli insanlarla (özellikle bir ebeveyn, eş ya da yaşamınızdaki diğer önemli kişilerden biri) bir bağışlama ve serbest bırakma hissini yaşamayabilirsiniz. Eğer böyle olursa, zaman zaman aynı işlemi yapmayı, içinizden geldiği kadar onları bağışlamayı sürdürün; er geç bunu tümüyle başardığınızı göreceksiniz. (Bunu en çok kendi iyiliğiniz, sağlığınız ve mutluluğunuz için yaptığınızı unutmayın.)
Kanser ve artrit gibi birçok fiziksel hastalık birikmiş öfke ve kızgınlıkla doğrudan ilgili olduğundan, birçok kişi bu işlemi yaptıktan sonra hastalığının mucizevi bir biçimde iyileştiğini görür.
2- Şimdi kağıda, hayatta incittiğinizi ya da bir haksızlık yaptığınızı hissettiğiniz herkesin adını ve onlara ne yaptığınızı yazın. Yine gözlerinizi kapayıp gevşeyin ve sırayla her birini zihninizde canlandırın. Onlara ne yaptığınızı anlatın ve onlardan sizi bağışlamalarını isteyin. Ve sonra onların, istediğinizi, yerine getirdiklerini hayal edin.
Bu işlemi bitirince, kağıdın altına (ya da tüm metnin karşısına) "Kendimi yaptığım her şeyden ötürü, şimdi, burada ve sonsuza dek bağışlıyorum!" diye yazın. Sonra kağıdı yırtıp atın. "Şimdi yaşamımı düzene koyuyor, şu anda bana yardım etmekte olan tüm iyilik ve güzellikleri, kabul edebilmek için hazırlık yapıyorum."
"Sahip olduğum ve olacağım tüm güzellikler için şükrediyorum." |
| |