Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar Sağlık ve Güzellik
Yaratıcı imgeleme, sağlığımızı ve güzelliğimizi koruma ve geliştirme konusunda birçok değişik şekilde kullanılabilir. Başka her şey gibi, sağlığımız ve çekiciliğimiz de zihinsel tutumumuz tarafından yaratılır; bu nedenle, inançlarımızı ve kendimize ve dünyaya yaklaşımımızı değiştirmek çok derin fiziksel sonuçlar yaratabilir.
Bu bölgelerle ilgili hazine haritaları yapmanın öneminden daha önce de söz etmiştim. Şimdi kullanmaktan hoşlandığım birkaç teknik daha sunuyorum. Sizin de kendi başınıza yeni teknikler bulacağınızdan eminim. Fiziksel Alıştırma
Ne tip bir fiziksel çalışma yaparsanız yapın, ondan azami ölçüde yararlanmanız ve zevk almanız için yaratıcı imgelemeyi ve onaylamayı kullanabilirsiniz. İmgelemeyi hem fiziksel alıştırmayı yaparken, hem de diğer zamanlarda, meditasyon ve gevşeme halindeyken kullanabilirsiniz.
Örneğin, eğer koşmaktan hoşlanıyorsanız, kendinizi çok hızlı, düzgün ve yorulmadan koşarken hayal edin. Koşarken bir yandan da, her adımda büyük mesafeleri adeta uçarcasına, kolayca katettiğinizi imgeleyin. Gevşeme seanslarınız sırasında, her geçen gün daha hızla geliştiğinizi, güçlendiğinizi ve daha iyi bir fiziksel biçime kavuştuğunuzu onaylayın. Eğer hedeflerinizden biri de buysa, kendinizi yarışlar kazanırken görmeye çalışın.
Eğer dans ya da yoga yapıyorsanız, onları yaparken bilincinizi bedeninize, adalelerinize yöneltin, onların gevşeyip gerildiklerini hayal edin; giderek daha esnek bir yapıya kavuştuğunuzu imgeleyin.
Yaratıcı imgelemeyi, en sevdiğiniz sporla ilgili yeteneğinizi geliştirmekte kullanın ve sonunda gerçekten üstün olana dek, giderek daha başarılı olduğunuzu imgeleyin. Güzellik Ritüelleri
Size, kendinize özen gösterdiğinizi ve bedeninize iyi davrandığınızı hissettirecek şeyleri düzenli bir biçimde yapın. Yaratıcı imgelemenin kullanılmasıyla her günkü alışılmış program bir güzellik ritüeline dönüşebilir.
Örneğin, sıcak bir banyo ya da duş alın ve sıcak suyun sizi tümüyle gevşetip rahatlattığını, sakinleştirdiğini ve iyileştirdiğini imgeleyin. Her türlü sorunun eriyip ya da suyla akıp gittiğini ve geriye, içinizden yayılan doğal parlaklığınızın kaldığını hayal edin.
Kendinize sevecen bir ilgi göstererek ve cildinizin gün geçtikçe daha pürüzsüz ve güzel hale geldiğini onaylayarak yüzünüze ve bedeninize losyon ya da yağ sürün. Saçlarınızı yıkarken, yaptığınız işe iyice konsantre olarak, saçlarınızın her zamankinden daha gür, parlak ve sağlıklı olduğunu onaylayın. Dişlerinizi fırçalarken onların güçlü, sağlıklı ve güzel olduklarını zihinsel olarak onaylayın. Ve benzerleri... Yemek Yeme Ritüelleri
Birçok insan yemekle ilgili olumsuz kavramlara sahiptir. Yediğimiz yiyeceklerin bizi şişmanlatmalarından ya da sağlığımızı bozmalarından korkar dururuz. Ama bununla birlikte, kendimizi tutamaz, aynı yiyecekleri adeta içsel bir itilimle yemeyi sürdürürüz. Böylece de içsel gerilim ve çatışma yaratır ve en sonunda da korkulan sonuçları -şişmanlık ve hastalığı- meydana getiririz.
Ayrıca, birçok kişi bilinçsiz bir halde yemek yer. Konuşmakla ve başka şeyleri düşünmekle o kadar meşgulüzdür ki yemeğin lezzetli, doyum verici tadını alamayız ve besleyiciliğinden yararlananlayız.
Yemek yeme, evrenin çeşitli enerji biçimlerinin bedenlerimizi oluşturan enerjiye dönüştüğü şaşırtıcı bir süreç, gerçekten de sihirli bir ritüeldir. O süre içinde düşündüğümüz ve hissettiğimiz her şey simyanın bir parçasıdır.
İşte, ne yerseniz yiyin, günde en azından bir kez uygulamanız gereken bir ritüel:
Yemeği önünüze koyup oturun. Bir dakika boyunca gözlerinizi kapayıp gevşeyin ve derin bir soluk alın. Sessizce bu yiyecek için evrene ve bitkiler ve hayvanlar da dahil olmak üzere onun sağlanmasına yardımcı olan tüm varlıklara, onu yetiştiren ve hazırlayan tüm insanlara teşekkür edin.
Gözlerinizi açıp yemeğe bakın; onun neye benzediğini, nasıl bir şey olduğunu gözlemleyin. Nasıl koktuğunu inceleyin. Yavaşça yemeğe başlayın; yemeğin tadının gerçekten farkına varın ve bu tadı gerçekten çıkarın. Yemek yerken içinizden kendinize, bu yemeğin sizin kullanımınız için yaşam, enerjisine dönüşmekte olduğunu söyleyin.Yine kendinize, bedeninizin gereksinim duyduğu her şeyi kullandığını ve gereksinim duymadığı her şeyi de kolayca attığını söyleyin. Kendinizi, o yiyeceği yemenin sonucu olarak daha sağlıklı ve güzelleşmiş olarak hayal edin. O yemeğin sizin için ne kadar iyi ya da kötü olduğuyla ilgili daha önceki kavramlarınız ne olursa olsun, bunu yapın.
Eğer mümkünse, yavaş yiyin ve yemeği bitirince bir-iki dakika kadar, doyuma ulaşmış ve mutlu olduğunda midenizden yayılan o tatlı sıcaklığın hazzını yaşayın.
Yemeğinizle daha sık bu şekilde uyum kurdukça, giderek daha iyi ve güzel bir sağlığa kavuşursunuz. İşte size daha da basit bir ritüel:
Yatmadan önce, sabah kalktığınızda ya da gün boyunca, bir ara bir bardak su için. Oturun, gevşeyin ve ağır ağır için. Suyu içerken kendinize, bu suyun hayat iksiri ve gençlik kaynağı olduğunu söyleyin. Bu suyun tüm pislikleri, karışıklıkları sürükleyip götürdüğünü ve size enerji, canlılık, güzellik ve sağlık getirdiğini hayal edin.
Ve sağlık-güzellik için birkaç onaylama: Her geçen gün daha güzelleşiyor ve daha parlak bir sağlığa kavuşuyorum.
Yaptığım her şey sağlığıma ve güzelliğime katkıda bulunuyor.
Yediğim her şey sağlığıma, güzelliğime ve çekiciliğime katkıda bulunuyor.
Ben bedenime iyi davranıyorum, bedenim de bana iyi davranıyor.
Artık ne yaparsam, yapayım ince, güçlü ve kusursuz ölçüde sağlıklıyım.
Her geçen gün daha da güçleniyorum.
Artık daima, benim için iyi olan şeyleri yemeyi arzuluyorum.
Kendimi daha çok sevip takdir ettikçe, daha da güzelleşiyorum. |