Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı
Bunun nedeni egonun seni koruma isteği. İyiliğini düşündüğüne inandırır bazen seni o tatlı sözleri ile o kadar harika bahaneler bulur ki değişime engelk olmak için. Değiştiğin zaman o eski o olamayacaktır. Aslında seni korumak ister gibi görünüp değişmeni engelleyerek kendini güvene almak istemektedir. Sen değişmek istiyorsan zayıf olduğun anlarda bunu sıkça hatırlat kendine. Değişme ve gelişme isteğinin egodan bağımsız insana öz bir düşünce olduğuna inanıyorum. Bunun yanı sıra sana göre değişimini destekleyecek olumlamalar yardımcı olacaktır.
Savunma mekanizmaları egonun kontrolündedir ve bilinçli olarak onları kullanmayız. Egosu güçlü olan kişi -ki bu bence ego ile kendi düşüncelerini ve isteklerini ayırabilen kişidir- savunma mekanizmalarına en az başvuran kişilermiş. Bu cümleyi okuduktan sonra ego güçlendiricinin anlamını birkez daha bilimsel bir kaynaktan öğrenmiş olmuştum. O cümleyi(egosu güçlü olan kişiler savunma mekanizmalarını en az kullanan kişilerdir) okyana kadar biraz bildiklerim, biraz yaşadıklarım biraz da sezgilerimin bana yol gösteriyordu.
Aslında savunma mekanizmalarını kullanma ihtimalini düşünmen bile farkındalık belirtisi sayılabilir. Bunu sen istemiyorsun farkına var.
Vazgeçilmemesi gereken ilerlemen gereken bir noktadasın. İyi olmanızı her gün daha iyiye gitmenizi bekleyen ve destekleyen insanlar var burada. Bundan şüpheniz olmasın. İnsan olduğu birbirine destek olduğu anlarda en güçlüdür. Biz biriz. Sevgiler.
NOT: Sevgili kontes su verdiğin örneğe bayıldım. İkinizi de istediğiniz değişimleri başarmış kişiler olarak görmek istiyorum. İyi ki varsınız. |
bewn teşekkür ederim cidden yalnız bırakmıyorsunuz bizi. meşakkatli bir yol bu yol bn sadece bir ayın sonunda ve bitmesine çok az kalmışken eskisi gibi hissiyatların içine girince üzüldüm ve hiç yol alamadığımı düşündüm. evet söylediklerinizde haklısınız kendimi korumaya almaya çalıştım eskisi gibi ama bu yol doğru bir yol değildi biliyorum. bu gün sakinim ve akışa bırakmak ve önemlisi akışa güvenmek gerektiğini düşünüyorum. başka yolu yok sanırım zaten. tekrar teşekkürler bizi yalnız bırakmadığnız için. sevgiler.