Cevap: Meditasyon da sayı sınırlaması Gün içinde yaladıklarını görüyorsan fazlaca etkileniyorsun çevrendeki olaylardan. Onlar da biliçaltı rüyaları kaynağını da biliyorsun işte. Bazen ben kendi bilinçaltımı çöplüğe benztiyorum (evet hoş bir benzteme değil ama öyle). Neden? Çünkü ay bu da mı kalmış ay bunu da mı gördüm rüyamda şaşkınlıklar içinde kalabiliyorum. Özellikle günlük hayattaki olaylar ve özellikle TV de izlediklerimle ilgili falan rüya gördüğümde byle düşünüyorum.
Benim affetme ile ilgili rüyalarımı affetme meditasyonu sonrası değil de daha çok suçluluk telkini dinlediğim zamanlarda plansız ve beklenmedik bir şekilde gördüğüm oldu. Hatta ancak o anlarda o durumu en huzur verici şekilde yeniden ve gerçekten yaşamış gibi oluyorum. Birinden af diliyor da olabilirim irini affediyor da. Asıl sonucu sabah uyandığımda anlıyorum. Çünkü beklenmedik bu rüyalar bilinçaltında kalan olumsuzluklardan kaynaklanıyor. Ne çok affedemediğim şey varmış diyorum. Eskiden bu tür rüyalar gördüğümde anlamazdım. Ve bu da buna benzer rüyaları tekrar tekrar görmeme neden olurdu. Ama o tür rüyaların amacını fark edince bir daha aynı kişiyi görmem çok nadir mümkün olur. Zaten uzun vakit geçtikten sonra görürsem ya o rüyadan şüphelenirim ya da kendimden. :D Kendimden de emin olduğuma göre. Kendi sözüme güvendiğime göre affettim diyorsam yalanı olmaz bunun kendime. Affetmediysem affettim demem de kimseye çünkü bu benim kendimle iç meselem. Gerçekten affettiğin zaman hissettiğin huzur tarif edilemeyecek kadar güzel.
Rüyaları iyi anlamak gerek. Üşenmemek yazmak gerek aslında. Yazıyor muyum? Bazı rüyalarımı mutlaka yazarım. Özellikle affetmekle ilgili olanları yazarım ki duygularımdan emin bir şekilde huzuru yakalyıp yakalamadığıma emin olmak için. Zor diyorlar ama bir kere öğrendiğin de kolaydır belki de affetmek. Affedemem demek yerine insan denemeli.
Affetmeyi kendi iyiliğiniz için deneyin.
NOT: Sevgili frezya bilinçli affettiklerin yanı sıra senin de benim gibi bilinçdışına ittiğin meseleler varsa bir bu kadar da onlar sürer. Macera devam ediyor desene. :)) Çabanı takdir ediyorum. Ama sabırlı olmanı diliyorum. Rüyalarında affettiğin kişiyi görmek için yüksek bilincine uykuya geçmeden önce sesli telkin vermeyi deneybilirsin. Doğru zamanı yakalayıp etkili bir şekilde yüksek benliğin ile iletişime geçersen bence rüyalarını etkileyebilirsin. Niyet önemli rüyalar da bazı durumları deneyimlemek için insana verilmiş eşsiz bir fırsat. Karşındaki ile istediğin gibi yüzleşebilirsin, özgürsün. Bağır çağır kavga et :) özür dile kendini özgürleştir herşey mümkün.
Sevgiler. |