7- CİNSAL KİMLİĞİNİ
REDDEDENLER
TEMEL DUYGU TONU
Herşeyi bir an önce düzene sokmalıyım.
ÇEKİRDEK İNANÇ
Kadınsam kadınlığımı, erkeksem erkekliğimi reddedersem yaşamımı güvenle sürdürürüm.
BİRİNCİ NEDEN
Bunlar ailede erkek beklerken kız çocuğu olarak doğanlardır.
Ya da erkekken kız gibi yetiştirilenler.
Sanki ''Hay Allah bu da nerden çıktı şansa bak!'' diye karşılanırlar.
Erkeği reddeden kadınlardan oluşmuş bir kadın silsilesi cinsel kimliğini reddeden bir erkek için iyi bir zemin oluşturur.
Kadını reddeden erkeklerden oluşmuş bir erkek silsilesi de, cinsel kimliğini reddeden bir kadının yetişmesi için iyi bir toprak olur.
Biraz daha açarsak; daha yumuşak, anlayışlı ve çok fazla hırsları olmayan bir baba ile; otoriter, yönetmeyi seven, güçlü bir anne, erkek kimliğini kabul etmeyen oğlan çocuklar yetiştirir.
Baktığınızda görürsünüz ki bu annelerin babaları da aynı kendi kocaları gibi yumuşak ve anlayışlı fakat biraz pasiftirler.Anneleri ise güçlü ve yönetici.
Eğer durum tersi ise, yani anne aşırı derecede pasif ve sinik ise bu kez aşırı güçlü olan babayı modelleyen bir çocuk çıkar ortaya.
Burada sözünü ettiğimiz kadın ya da erkek kimliği, dişil veya eril niteliktedir.
İŞ
Genellikle kendilerini olduğu gibi kabul etmeyen ebeveyne yaranmak için meslek seçerler.Bir kadının, sırf babası keresteci diye bu işi yapması gibi.Hatta böyle bibi bana kendi haberinin gazetede çıktığını övünçle anlatmıştı.
Kadınlar, erkeksi bir görünüme bile bürünürler.Kaslı, geniş omuzlu ve kemikli bir hale gelirler.Sesleri kalınlaşır.Davranışları erkeksidir.Küçükken hep erkek arkadaşlarıyla oyun oynadıklarını anlatırlar.Çünkü o yaşlarda kızları zayıf ve aptal bulurlar.
Kadınlar, daha çok yönetici konumunda çalışırlar.Güçlü, kararlı bir görünüm sergilerler.Erkekler ise bir başkasının emir ve talimatlarını yerine getirir pozisyondadırlar.Erkekler, karar vermekte zorlanırlar.
Bu tipin kadınları ise kararı kimseye bırakmazlar.Herşeyi her an kontrol etmek isterler.
İLİŞKİ
İlişkilerinde, genellikle karşıt karakterde insanları seçer.Yani kadınsa nitelikleri baskın birini, erkekse de erkeksi nitelikleri baskın biri.
SAĞLIK
Kadınlarda, rahimde sorunlar.Erkeklerde sperm sayısında azalma.
OLUMLAMA
Kadınlar için:
Kendi kadın kimliğimi sevgiyle kucaklıyorum.Ancak böyle olunca yaşamımı güvenle sürdürürüm.
Bu konuda ki geçmiş kararımı değiştiriyorum.Yerine bu yenisini uyguluyorum.O zaman güvende olmak için bu kararı vermiştim.
Kadın olmanın gücünü ve güzelliğini görüyorum.Kendimi hayatın değiştirici gücüne bırakıyorum.
Erkekler için:
Kendi eril kimliğimi kabul ediyor ve sevgiyle kucaklıyorum.Böylece yaşamımı güvenle sürdürebilirim.Gücümü kabul ediyorum.Yapabilme irademi kabul ediyorum.Gücümü sevgiyle kullanıyorum.
YENİ EYLEM
Kadınlar bol bol evet desin ve erkeklerde bol bol hayır.Kadınlar yavaş yavaş kontrolü bıraksınlar ve erkekler de üzerlerine düşen görevleri yerine getirsinler.