Cevap: Küçük Şeyler'den Alıntılar Küçükken eleştirmiş olabilirmiş. Sus kız. Sen kimseyi olumsuz eleştirmezsin. :)
Olumsuz eleştirilerin niteliğine bakmak gerekiyor önce. Yoksa hepimiz olumsuz eleştirilerde bulunuyoruz. Çünkü herkese ters gelen şeyler vardır mutlaka. O nedenle eleştiri gerekli olan bir şey. Haklı olarak elbette. İnsanlar itile kakıla sadece olumsuz eleştirmeyi öğreniyorlar birbirlerini. Normal yani. Bu birçok yerde böyle.
Ben de bu ara oldukça olumsuz eleştiriyorum. Karşımdakileri rol model almış olabilirim. Bak bunu şimdi farkettim. Ama pişman da değilim. Bilakis çok mutluyum. İnsanlardan haketmediğin davranışlara rastlarsan sen de hak edene hak ettiğini vermeye devam et diyorum kendime iyi ya da kötü... Olumsuz mu davranışlar benden de onu alırlar. Etki-tepki... Herkes ektiğini biçer.
İnsan karşısındaki kişiyi düşünmeli elbette. Ancak eğer karşındaki insan seni zerre kadar düşünmüyorsa, önemsemiyorsa adam yerine bile koymanın anlamı yok. Karşındakinden aldığını aynen iade edersin. Bu da yeni felsefem.
Sonuçta karşındaki için değersizsen tepkilerinin de bir anlam ifade etmemesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Tabii ki kin gütmemek ve zarar verme maksadıyla hareket etmemek kaydıyla... |