Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2012, 11:41 PM   #4 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Zihin Flaş Tekniği

Geneli itibari ile bilinçaltı ve işlevleri hakkında bilinçlendirici bir yazı. Paylaşım için teşekkürler. Yalnız kafama takılan bir cümle oldu bu yazıda.

Alıntı:
bilinçaltı aynı zamanda bilinç ile süperbilinç arasında bir köprü görevi görür.
Benim bildiğime göre bu görevi bilinç(ego) yapar. Bu yazı temeline Freud'un psikoanalitik kuramını alarak yazılmış gibi geldi. Bir tek yukarıdaki cümle bununla çelişiyor. Bilinçaltı/bilinçdışı(id) ile süperbilinç(süperego) arasında denge kurma işi bilince(ego) aittir. Bunu yazıdaki aşağıdaki cümle de destekler.

Alıntı:
Bu zihinsel seviye hesap yapmak ne giyeceğimize karar vermek ve hangi ise başlayacağımızı seçmek gibi rasyonel düşünceler seviyesindedir.
"Bilinç aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık." hesapları yapar ve hem idin hem de süperegonun gönlünü yapmaya uğraşır. Durumlara mantıklı bahaneler bulur. Çaresiz kaldığında savunma mekanizmalarına boşvurur vs.

İnsanın doğal dürtüleri ve potasiyeli bilinçaltında bulunabilir. Zaten dinlediğimiz telkinlerin üzerimizdeki olumlu etkileri bize bilinçaltını doğru programladığımızda neler başarabileceğinin kanıtı bence. Bilinçaltına ismi ile hitap etmek ilginç bir yöntem. Hatta etkili olduğunu da söyleyebilirim.

Şuanda aklıma yeni bir şey geldi. Yüksek bilinçle konuşma çalışmaları var. Bu yazı da benim bilinçaltı ile yüksek bilinç arasında bir benzerlik olduğunu düşünmeme bir bağ kurmama neden oldu. Daha önce bir yerde okumadım üzerinde de hiç düşünmemiştim ama düşünmeye değer belki.Bu iki ayrı isimle alınan kavramlar aynı olabilir mi?

Biri birinin içinde yer alıyor olabilir. Yüksek bilinç hayatımızdaki tüm dengeleri kontrol eden hatta sorular sorduğumuzda cevaplayan bir iş görüyor ve bilinçaltınında bu yazıda aynı işi yaptığı anlatılıyor.

Benim için ilginç bir keşif oldu. Belki de ben bu yöntemi kullanıyorum ve bilinçaltıma "sevgili yüksek bilincim" diye sesleniyorum. Süperegonun onu ezmesine izin vermiyorum. Bilincimle ikisi arasındaki en uygun dengeyi kurmaya çalışıyorum. Bunu öfkeyi kontrol etmek için bile kullanabilirsiniz. Ökfenin kaynağı içimizde olduğu gibi yine sakinleşmenin ilacınını da içimizde bulabiliriz. Sanırım bu da farkındalıkları arttırmaktan geçer. Benim için öğretici bir yazı oldu. Yorumu yazdıkça keşfettim resmen. Bilinçaltı bazı zıtlıklar içeriyor olabilir. Onu iyi işlersek bizi vezir, işleyemez başkalarının etkisi altında kalmasına izin verirsek de bizi rezil edebilir. Bu yüzden zıtlıklar içeridğini düşünüyorum. Bazen neşemizin kaynağıdır bazen de hüznümüzün. Her konuda bilinçaltına yollanan mesajlarda çok çok çok dikkatli olunmalı. Bilincimizin her zaman yüksek olması gerekir bunun içinde.

Okumaya, öğrenmeye devam. Sevgiler.

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla