Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-04-2012, 09:51 PM   #39 (permalink)
Milliyan
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Mar 2012
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 21
Tesekkür: 1
17 Mesajinıza toplam 36 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Milliyan is an unknown quantity at this point
Smile Cevap: Affirmasyon(Olumlama) yanında Afformasyonu da kullanalım.

Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Neden bu kadar güveniyorum?" demek yerine "Neden kendime güveniyorum? demek bununla ilgili beyni cevapler bulmaya yönlendirebilir. "bu kadar" derken "ne kadar?", bir belirsizlik var. O zaman ne kadar güveniyorum acaba diye sorgularsın. Güven konusunda şüpheye düşebilirsin. Güveniyorsan nedenlerini bulmalısın. Ben kendime güveniyorum işte şunu şunu yaptım, bu da güvenimin bir göstergesi diyebilmelisin gerçekten güveniyorsan. "Hiç heycecanlanmadan o kızla konuştum.", "Öğretmenime, amirime, arkadaşıma, aileme düşündüklerimi cesur bir şekilde açıkladım." Bunlar da olası cevap örnekleri.

İçsel konuşmalarda değişimi desteklemek için kendimize somut kanıtlar bulmak da faydalıdır. Hatta ben bu tür konuşmaları bazen sesli de yaparım. Deli gibi kendi kendine konuşmak değil bu. :D Ağzımdan çıkanı kulağım duysun. Zihnimdekini bir de kendimden dinleyeyim. Sesim kendinden emin mi? Bu da bir kanıt. Ses tonu bile önemli. Emin bi şekilde "kendime güveniyorum" dersen zaten güvendiğine eminsindir.

Neden sakinim, neden kontrollüyüm, neden kendimden bu kadar emin konuşuyorum? ...

Bu aralar sağlıkla ilgili beni zorlayan bir konuda kendime sormamın faydası olabilecek sorular:

"Sağlığımı iyileştirmek için ne yapıyorum?
Neden bu kadar sabırlıyım?
Bu sabır bana neler kazandırıyor?
Sabretmenin en iyi yanı nedir?
Sabır bana ne öğretiyor?
Başıma gelen olaydan neler öğreniyorum?"


Şimdilik aklıma gelen bunlar. Sabretmeyi öğrenmem gerektiğini fark ettim. İyileşme süreci yavaş ilerliyor. Hayatımda bir çok konuda sabırlı olabilmeme rağmen bazı konularda pek sabırlı olamadığımı keşfettim. Soruyu sorarken bu sorulara verilecek cevapları düşünerek de sormak iyi olabilir. Sabırlı olmalyım daha güçlü durmalıyım. Olduğum kadar güçlü durmalıyım. Daha nasıl güçlenebileceğimi öğrenmeliyim belki de.

Sabrediyorum bu kez hayatımda farklı bir alanda sabrın güzelliklerini öğreniyorum. Sabrın farklı bir boyutunu keşfediyorum. Sahip olduğum sağlık için şükrediyorum. Çok şükür bugünüme. Bugün dünden iyiyim yarın da daha iyi olacağım.

Asla sorulmaması gereken bir sorular da var bence hayatta. Beden bütün bunlar benim başıma geliyor ya da neden ben diye sorarsanız bütün olumsuzlukları hatırlatmanın kolay yolunu bulmuş olursunuz. Ama buna benzer ve daha faydalı olacak sorular da var. Bunu olumlu bir şekilde sormanın yolu: Bu olay benim başıma neden geldi? Bundan ne öğrenebilirim? olabilir.

Bir de bu soruları sorarken cevap beklentisine girmeden sorulması bazen daha doğrudur. Özellikle iyi cevaplara odaklanamıyorsanız.
Bir felsefeci edasıyla ve bir çocuk merakıyla sorgulamak iyidir. Yani ön yargısız ve beklentisiz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim herkese.

Sevgiler.
Tatlı SWEET sizde aynısını söylemişsiniz "neden bu kadar sabırlıyım" ve olumlamanın en püf noktası kendinizi belirtmelisiniz,bana göre şöyle olmalı "BEN SABIRLIYIM - BEN NEDEN SABIRLIYIM" sevgilerle ve umutlarla....
Milliyan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla