Alıntı:
minnettar Nickli Üyeden Alıntı
Sana katılıyorum Geb... Ancak normal esneme hareketleri yada çalışmaları da aynı şey değil mi? yani vücut esneyen yerleri kıkrdak dokuyla doldurup sonra kemik yapıya çevirecek yaşı geçti ise bu da esnemekten öteye gitmez ve sadece yaptığın sürece geçerli olmazmı yani büyüme hormonuda lazım değil mi yada kıkırdak doku yapacak birşeyler?Bunu gerçekten merak ediyorum.... iyi beslenmek önemli ama büyüme hormonu üretimi bunun dışında birşey bence? |
Büyüme hormonu zaten her yaşta salgılanıyor sadece salgılanma katsayısı düşüyor 15 yaşındaki kadar salgılanmıyor hiçbirimizde şu anda, ama baş aşağı 10 dk asarsak kendimizi kemiklerimizin arasının açılmasına baya bir yardımcı oluruz ve vücut o boşlukları zamanla kapatıcaktır emin olun ve ayrıca büyüme hormonları salgılanması durduğu için değil kemik boşlukları kapandığı için durur boy uzamamız, ve bunun için çok iyi esnemek lazım kemiklerimizin arasını açacak kadar buda biraz acıtır ilk seferinde, baya bir sabır gerektiren bir hareket ve aynı zamanda cok zor ama en verimlisi bu inanın bana öbür esneme hareketleri artık bize hiç fayda sağlamaz yaşımız çoktan geçmiş ellerinizlede bir demire tutunup asılabilirsiniz düz olarak, ama genelde yük kollarınıza ve üst göğüs kısmına, bacaklarımızın yüküde belimize binicek yani cok verimli olmaz en çok esneme kolumuzda olucak ama biz kollarımızı uzatmak istemiyoruzki bacaklarımızı ve belimizi yani omurgamızı uzatmak için çalışıyoruz işte bu yüzden ters olarak ayaklardan asıldığımızda üst vucudumuz kollarımız ve başımızın ağırlığı direk bacaklarımıza ve belimize bindiği için en iyi esneme hareketi bu birde yapabilirseniz eğer bu şekilde ellerinize ağırlık alın ozaman daha çok verim alırsınız mantıken uzamak istiyen biran önce başlasa bu harekete iyi olur yoksa hiç boşuna platesle filan kendisini kandırmasın her konuda yardımcı olmaya çalışırım bilgi sahibi olduğum kadarıyla.