Cevap: Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, "Aşk hakkında her şey" Bu festival 15 yaşında, bu kadar yıl boyunca düzenlendi, eğer bazı sorunlara dikkat çekiyorsa, aile içi şiddet ve taciz konularında panel falan düzenlediler mesela, ben katılamadım ama programlarını okudum, yararlı olabilir, yalnız benim dikkatimi çeken şey, bu tür etkinliklere birazda elit bir kesim gidiyor, en azından sanat'a önem veren kişiler gidiyor... Seyirci kitlesi böyle olunca ve bence filmlerin bilet fiyatları da çok uygun olmayınca, varolan sorunlar tabiri caizse tuzu kuru kesim tarafından izleniyor, istisnalar kaideyi bozmaz, bence kadının büyük çoğunlukla sesinin çıkmadığı toplumlarda erkeklerinin de aksayan yanları olur, o yüzden aslında ikisi bir ve beraber, yani ihlal en başından var!... Bu tür festivallerde keşke bilet fiyatlarını iyice aşağıya düşürseler, hatta para almasalar bazı filmlerden , ütopik bir şey ama, seyredilme olasılığını artırır.
Ben de bazen emekli olanları kıskanıyorum, yeterince zamanları olduğu için:))) |