Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? ışıkla dolu geceler :))
hala öfke patlamaları yaşıyorum ben :(
daha çok denge istiyorum yaşamımda.. ama taşların oynak zamanı yine.. oturacak elbet.. ve altında kalan olmayacağım ben.. üstüste yığıp daha uzak ufuklara bakmayı seçiyorum...ve görmeyi.. ve yürümeyi..
çocuk büyütenleriniz bilirler.. persentil eğrileri vardır gelişime dair.. en azından ait olduğu eğriyi takip ettiğinde normal gelişimi seyrediyordur.. daha üst eğriye sıçradığında seviniriz.. onun varacağı boy ve kilo hedefi de farklıdır.. istemeyiz hiç daha alt bir eğriye düşmesini..
çocukluğumda ..dünya ve ben kuantumla tanışmadan...
çıkamazdım işin içinden bir türlü.. hem kadere hem irade ye inanmak için kendimce bir yol bulmuştum en sonunda..
uzak yıldızlara bakardım. kaç ışık yılı uzaktaydılar.. öyleyse şimdi o kadar zaman dün lerini izliyoruz derdim einstein ya da izafiyet teorisi duymadan daha..
ve persentil eğrisi nedir bilmeden kafamda öyle bir tablo çizmiştim..
aslında aynı anda bir sürü yerde geçmişimiz ya da geleceğimiz yaşıyor.. kader bu diye düşünürdüm..özgür irademizle yön verdiğimiz.. eğrimizin çıktığı hedef değil.. biz sadece hooop başka eğriye geçiyoruz.. her eğrinin yaşamı belli ve her anında oluşan yeni eğrilerin de...
paralelini değil kendisini aklım almazken evrenin..
belki de bilim kurgu olarak tek izlediğim geleceğe dönüş filmi olgunlaştırmıştı düşüncemi ..
sözcüklerden önce vardı anlar.. sözcükler sonra geldi.. dejavu yaşardık sözcüğünden önce.. ve bu hooop geçiş anı olduğuna da inanırdım..
çok dibe battım hayatta ama hiç korkmadım dibe batmaktan.. çünkü aynı hızla başka eğriye de geçebileceğimin garantisiydi alt eğride yaşadıklarım..
rüyaları hayra yorarsak hayra çıkardı :)) şerre yorarsak şerre :))
sonra freud dan rüyaların doyurulmamış özlemleri doyurma olduğunu öğrendim.. rüyaya yatardık ya hani :)) her rüya lusid di ve aynı tatmin hissiyle gelirdi belki de..
elindeki kitap başlığında okuduğum kitaptan sözettim.. ve 12 eylülün hele de bizim nesil için kırılma noktası oluşturduğundan..
kırılma noktaları o hooop anlarıydı işte..
hoşgeldin başka eğriye..
ancak bazı olaylar pek çok kişiyi aynı anda eğrisinden mi ediyordu yoksa hepimiz kurban olmayı mı öğrendik ki o tarihlerde??
biliyorum..yeni bir eğri ve yeni hedefler yolumun üzerinde.. yürümek istiyorum...
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |