Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ nasıl durgun sıradan bir yaşamım var gözükürken bu kadar koşturmacada olup yazmaya bile zaman bulamıyorum şaşıyorum.. daha günlüğümü yazacağım.. bu testin sonucunu öne çektim ama :))
bu arada ben beş basamak indim..
5-6 yaşlarında bir kız çocuğu sessizce gözyaşı döküyordu. sanırım bendim..
ona doğru yaklaştım
merdivenden inen tüm endamıyla kızımdı :)) Derinliklerde İçin Anahtar;
Terk edilmiş binalar ve yer altı odaları gömülmüş anıları ve eski psikolojik yaraları sembolize ederler. Hemen hepimizin hatırlamak bile istemediği bir anısı ya da unuttuğumuzu sandığımız bir kalp kırıklığımız vardır. Ama hafıza kolaylıkla silinmez. Bu olaydaki tepkileriniz eskinin acı dolu anıları ile nasıl basa çıktığınızın göstergesidir.
1- Merdivenin altına kadarki basamak sayısı yaşadığınız psikolojik yaraların üzerinizde bıraktığı etkinin derecesini gösterir.
Az sayıda basamak belirtenler geçmişten çok az etkilenirler. Ama toprağın derinliklerine doğru inen uzun bir basamak belirtenler içlerinde derin yaralar taşırlar.
2- Karanlıkta duyduğunuz sesler geçmişteki acı anılarınızı nasıl yaşadığınız anlatır.
Ağlama sesi duyduğunu söyleyenler dertli zamanlarında başkaları tarafından avutulmuş ve aldıkları bu yardımla bu sureyi atlatmış kişilerdir. Bu zaman zarfında size yardım eden iyi insanlar bugünkü sizi yaratan kişilerdir. İnleme duyduğunu söyleyenler zor zamanlarını yalnız geçirmiş kişilerdir. Karanlıkta duyduğunuz inleme kendi gömülmüş acınızdır. Belki de artık kapıyı açıp gunesi iceri alma zamani gelmistir. Kendisiyle konusan bir ses duydugunuz soyleyenler eski acilarini bir madalya gibi tasirlar ve onlarin yara oldugunu dusunmeyi reddederler. Nietzche, "Bizi oldurmyen bizi guclu kilar demis ve siz bu felsefeyi iliklerinize kadar benimsemissiniz. Bunun baskalarina karsi duygularinizi katilastirmasina izin vermeyin.
3- Karanliktaki seslere verdiginiz tepki gecmisinizdeki acilarla nasil basa ciktiginiza isaret eder.
Eger sesin kaynagini bulmaya gittiyseniz buyuk olasilikla kendi hayatinizda da insiyatifi ele alan bir davranis sekli benimsediniz. Sorunlarinizla yuz yuze gelmek, eninde sonunda bir cozum bulmak demektir. Arkasina bakmadan yukari kosup kacanlarin sorunlari gormezden geldiklerinde sanki yok olacaklarina inandiklari bir gecmisleri vardir. Bu yaklasim bazen ise yarayabilir ama dertler sandiginizdan daha uzun sure yok olmamakta direnirse sakin sasirmayin. Korkularinizla yuzlesmelisiniz. Eger korkudan donakalip oldugunuz yere cakildiginizi soylediyseniz gecmisinizde cezemediginiz bazi olaylar sizi huzursuz etmekte ve hayatinizi yasamanizi engellemektedir.
4- Merdivenin basinda beliren kisi zor zamanlarda sirtinizi dayayabileceginizi dusundugunuz kisidir: Verdiginiz isim sizi rahatlatacak ve icinizdeki burukluklari iyilestirmenize yardimci olacaktir.
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |