Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ :)) ben de genelde şemsiye ya da gerekebilecek her şeyitaşır tam teçhizatlı kameraman arkadaş cevat kelle gibi gezerim :)) yağmuru severim ama.. aslında zaten şemsiye açmam hiç.. ama fırtına durumlarında zaten şemsiye de anlamsız.. durmasını bekleyemem.. sanki sonsuza dek sürecekmiş gibi illa da koşarım gideceğim yere...
nee??? ben kavgacı değilimmmmmm.... :((
anahtar...
Fırtına hayattaki beklenmedik ve kontrol edilmeyen güçleri temsil eder. Cevabınız sizinle sevdiğiniz ya da bir arkadaşınız arasında kavga bir çıktığında nasıl davranacağınızı betimler.
1- Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim:
Siz aranızdaki sorunları halletmeye geçmeden önce karşı tarafın öfkesinin dinmesini bekleyenlerdensiniz. Onların istedikleri kadar bağırıp çağırarak içlerini boşaltmasını seyredersiniz ve sonra kendi bakış açınızı soğukkanlılıkla ve tarafsız olarak sunarsız. Bazıları buna akıllıca bir yaklaşım derken diğerleri sinsice olduğunu söyler.
2- Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum, Gideceğim yere kadar koşarım:
İçlerindekilerin hepsini döktüğünüz sürece tartışmanın sonunun ne olacağı umurunuzda değil. Sizce siz haklısınız ve tartışacak hiçbir şey yok. Eğer karşınızdaki size öfkeyle davranıyorsa sizde öfkeyle karşılık veriyorsunuz. Bağırıyorsa sizde bağırıyorsunuz. Bu sizi tartışmak için pek eğlenceli biri yapmasa da en azından nerede durduğunuzu anlamanız çok kolay.
3- Şemsiyesini paylaşabileceğim ya da alabileceğim bir dükkân olup olmadığına bakarım:
Karşıtlıklar ve tartışmalar size göre değil. Bu nedenle kavga çattığında bile siz daima karşı tarafı sakinleştirmeye çalışıyorsunuz. Ama ne yazık ki bu davranış bazen işleri daha da kötüleştirir. Zaman zaman durup fırtınayı göğüslemelisiniz.
4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım, Onu kullanırım.
Her suçlamaya verecek bir cevabınız, Her yanlışınıza bir özrünüz olduğunu düşünüyorsunuz. Size göre bir tartışma atışma yeteneğinizi bilediğiniz bir gösteri, bu tavrınız başkalarına bunaltıcı gelebilir. Ama büyük olasılıkla bunun için de bir açıklamanız vardır.
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |