Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-06-2012, 07:14 PM   #68 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Benim Kişisel Gelişim Yolculuğum

Zaman akıp gidiyor ben peşindeyim. 18 gün kaldı sınavıma. Tabiri cazise soru kampındayım. Günde yaklaşık 600 çözüyorum. Arttırsam mı yoksa abartmasam mı bilmiyorum? :D Havalar sıcak ben rüzgar esince çok mutlu oluyorum bu aralar.

Sınav 7 temmuz sabahı olacak ben edindiğim bilgileri en etkili şekilde kullanmaya çalışacağım. Hayatımın en bilinçli döneminde-özellikle bir öğretmen adayı öğrenci olarak :)-, olabilecek en büyük serinkanlılıkla, en az stresle bir sınava hazırlandım. Ki beni bu foruma getiren nedenimdi sınav stresi. Bununla büyük ölçüde başa çıkabildiğim için mutluyum. Bu konuda çok yol aldım. Dikatsizliğim -yoğun stres kaynaklıydı- büyük ölçüde azaldı. Hayatımda hiç bir sınavda taktik kullanmadım desem yeridir. Taktikleri öğrendim. Dershanemdeki hocaların da çok büyük katkısı oldu. Sorulara bakış açım değişti. O kadar çok deneme ve soru çözdüm ki az kaldı soru uzmanı olacağım.:) Artık zamanı da iyi kullanıyorum. Bu süreçte olumlu bakış açımı neredeyse hiç kaybetmedim. İstediğim netleri alamadığım zamanlar oldu. Devam ettim çalışmaya ve kendime güvenmekten hiç vazgeçmedim. İstediğim gibi netler yaptığım sınavlarım da oldu. Kendime güvenim ve olumlu düşüncelerimde telkinlerin etkisi var. Her sıkıldığımda bir çıkış yolu buldum. Bana destek olan ailem, arkadaşlarım hepsi iyi ki varlar. Kaygı öyle bir şey ki kaygılanmayı çevreden öğreniyoruz biz. diğer insanlar olmasa kaygılanır mıydık acaba? Kaygıyı yok etmeyi başarabildim mi? hayır. Ama kontrol edebilmek gerek. En aza indirmeyi başardım mı? Şükürler olsun ki evet.

Sınavın sonu ne olursa olsun ben yoluma devam edeceğim planlarımı ertelemeyeceğim.

Bir de sınavımızda şans faktörünün etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü safi bilgi soruları sorulmuyor. Onlar zaten net bilirsen yaparsın. Ama yorum sorularında soruyu yazan gibi düşünmezsen doğru cevaplama ihtimalin azalıyor. Bu nedenle şansın da benden yana olmasınnı diliyorum. Belki kadercilik gibi gelebilir ama bu verdiğim emek sonunda kısmet olursa bana atanmak her türlü benden yana olacak o istediğim şans. :)

Sınavdan sonra olmasını istediklerim. Kısa ama etkili bir tatil yapacağım. Döndüğüm zaman yarım bıraktığım işleri tamamlamaya bakacağım. Sonra ben onlarla uğraşırken bir bakmışım sınav sonuçları açıklanmış olacak ve bana gereken puanı almış olacağım. Hayallerimden biri daha gerçekleşmiş olacak. Şu anda yapmam gereken şeylere devam ediyorum. Bir varış noktasına vardığınızda önünüzde gidilecek yeni yollar oluyor. Gerçekten merak ediyorum bir sonraki varış noktamı. Nerede olacağımı bilmiyorum ama önümüzdeki dönem bir yerlerde öğretmenlik yapmaya başlayacağım.

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla