Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-06-2012, 05:01 PM   #296 (permalink)
SEEMANN
Üsteğmen

Tesekkür: 30
236 Mesajinıza toplam 590 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
SEEMANN is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: NURBANU'NUN DEĞİŞİM GÜNLÜĞÜ...

Alıntı:
cunku oncedenboyle olanların ozguven sahıbı oldugunu dusunurdum.ama oyle degılmıs.kucuk tabır edılen ınsanlarıno muthıs ozguvenlerını ve mutluluklarını gordukceo yuksek ıdeallerı bıraktım.
Genel olarak gerçek olan şeyler tek tek kişiler için bazen gerçek olmaya bilir.

Küçük olarak tabir edilen insanlarda özgüven olmaz diyemeyiz.
Ama "büyük" -lük insanın özgüven kazanmasına yardım eder mi ? Evet. Çok yardım eder.
Tabi büyük olarak tabir edilen kişilerde, kendini beğenme gibi hissler de olabilir.
Ama bu da zaten özgüvenin kötü amaçla kullanılmasından kaynaklanan birşey.

Sen büyük adam ol bakalım, özgüven duygusu kendiliğinden gelecektir :D

İşte burdan birisinden mal alıyorsun. Bakıyorun istediği gibi davranıyor. Kibarlik falan yok. Ama mecbursun, en ucuz fiyatı teklif ettiği için.
Bir müddet çalıştıktan sonra, onun sattığı mallar üreticiden alıp, adama söylüyorun, işte istersen bu fiyattan sana sata bilirim. Onun bile aldığı fiyatdan daha ucuz teklif ettiğini görünce, Hemen ofisine davet ediyor, işte Ahmet/Mehbet bey, buyurun burda oturun, çay mı içersiniz kahve mi?, Açsınızdır, Hadi gidelim yemek de yiyelim derken, özgüven kendiliğinden geliyor insana

Tabi bu özgüven denilen şey kendini beğenme gibi bir karaktere de sebebiyet vermemeli.