Ynt: Mutlu Olmaktan Korkuyorum.. '' ne zaman çok mutlu olduysam ardından çok büyük üzüntüler geldi.. ''
Bu cümle bana bir şartlanma gibi geldi.. Bence bu düşünceyi kesinlikle aklından çıkarmalısın.. İnsan kendini neye göre şartlandırırsa o yüönde ilerliyor bana göre. Bu olumsuz şartlandırmayı hafızandan silmediğin sürece mutlulukların ardından hep üzüntüler gelecek... daha doğrusu sen hep bir üzüntü yaşamayı bekleyeceksin.. '' Korktuğum başıma geldi '' cümlesi herkes için çok tanıdık bir ifadedir, değil mi? Korkmak, korkulan şey için insanın kendini olumsuz şartlandırmasıdır bir nevi... Bundan dolayıdır ki korkularımızdan, olumsuz şartlandırmalarımızdan bir an önce kurtulmalıyız...
Benim de sahip olduğum buna benzer hastalıklı düşüncelerim var; ve bunlardan kurtulmak için bir adım attım.. '' hastalıklı düşüncelerden kurtul '' cd '' si sipariş ettim kendime :) sabırsızlıkla bekliyorum :) Bu tür hastalıklı & olumsuz düşüncelerden kurtulamadığımız sürece mutlu olmak, başarılı olmak bize çok uzak görünecek, uzak olmadığı halde.. |