Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? birkaç gündür yine zorlanıyordum.. gülümserken.. konuşurken.. umut ederken...
sanırım sabit sebepleri hala çözümleyemediğimden olsa gerek. ama işin bir de uykusuzluk tarafı var elbet.. ele geçirilmiş gecelere düştüğümden beri anlıyorum ki depresyon uykusuzluk sebebi değil.. uykusuzluk başlı başına depresyon sebebi.. önce bu sorunu çözmeliyim.. ve dinlenmiş.. ve sağlıklı başlayabilmeliyim gübne..
bugünü beni kısıtlayan.. üzen.. durduran.. engelleyen sorunların çözümü için başlangıç olarak hatırlamak istiyorum..
izin vermediğim yanlışlar yaşadığım içindi bir nebze de tükenmişliğim.. elbet bilirim.. kurban rolü oynamak hiçbir şeyi değiştirmez.. izin vermediğimiz hiçbir şeyi yaşamayız.. izin vermiyorum bunlara ama başkalarının davranışını değiştiremiyorsam.. kendimde bişeyleri değiştirmem gerektiği muhakkak.. hep aynı sorunlar gündemimdeyse.. demek ki çözüm yolunu değiştirmek zorundayım..
izin vermiyorum ve değişmiyorsa.. öyleyse.. bitmeli..
tam bu noktada.. sordum kendime.. neyi yitirmekten korkuyorum ki.. neyi?
bir başkasının varlığını mı... kendime saygımı yitirmeme sebep olan bir başkasının...
hani bilirsiniz.. ama hazır değilsinizdir.. bu noktada blöf yapıulmaz der Aykut Oğut kitaplarında.. ama gerçekten sen vazgeçtiğinde.. işte o zaman değişir.. ama gerçekten göze aldığında vazgeçmeyi..
.. ve vazgeçtim... ve şu an değişiklikler zinciri başladı.. yine de beklemedeyim..
güne mutluluk telkiniyle başlamayı seviyorum.. gece diğer telkinleri dinliyorum ama genelde gündüz piano mutluluk..
Sevgili Zeytin kendindeki etkilerinden sözetmişti bunun.. bende aynı sonuçlara yol açmadı.. tam bir ding,nlik yükleniyorum..kişiden kişiye değişir elbet.. fakat bende ego telkinleri o tür etkiler doğurmuştu.. çünkü BEN demeye başlıyorsunuz.. ve mış gibi yaşamaya maskelere daha fazla katlanamıyor.. rol yapamıyorsunuz.
işlerim var biraz.. huzurlu ve dengeli hissediyorum nihayet..
teşekkür ederim.. teşekkür ederim.. teşekkür derim..
sonra kitaplarıma gömüleceğim.. çok kitap aldım son zamanlarda.. üstelik biraz rastgele alıyorum.. pazardan bişeyler seçer gibi :)) indirimdeki kitapların adına ve arkasındaki notlara göz atarak.. ne çıkarsa bahtıma.. :))
ama her kitap bir deryadır ne de olsa.. ve biliyorum.. benim için önemli olan şeyleri yaşamıma çekmekte olduğumu.. eminim bana söyleyecekleri var bu kitapların..
bugün huzurumun artarak devamını hissetmeyi seçiyorum..
ancak iyi bir haberin coşkusuyla sarsılabilen :))
ışıl ışıl günler diliyorum hepimize.. yağmurların ardından...
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |