07-10-2008, 11:52 AM
|
#2 (permalink)
|
Super Moderator
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Beslenmenin Ezoterik Yönü ve Vejetaryenlik Alıntı: GMA Nickli Üyeden Alıntı
Vejetaryen Olman için 20 İyi Neden
Vejetaryenler daha sağlıklı ve daha uzun ömürlüdürler.
Vejetaryenler daha duyarlı ve yaratıcıdır. Duygusal zekaları daha gelişmiştir.
Vejetaryenlerin zihinleri daha iyi çalışır.
Vejetaryenler daha şuurlu ve ruhsal gelişmeye açıktır.
Vejetaryenler daha az kilolu, çekici ve cinsel açıdan faaldir.
Biyolojik açıdan insan bedeni etoburluğa uygun değildir.
Et zor hazmedilir, ağrılık yapar, sindirim sistemi yavaşlatır, bağırsaklarda çürür ve kabız yapar.
Etteki toksinler insanı zehirler.
Etteki hormonlar insan bedenine işler.
Et mikrop, virüs ve kir yuvasıdır. Meyve ve sebzeler temizdir, çiğ de yenilebilir.
Et kanserojendir. Meyve, sebze ve otlar şifalıdır.
Et çabuk bozulur, pis kokar ve görüntüsü kötüdür. Meyve ve sebzeler güzel kokar ve görüntüleri hoştur.
Ette önemli bir gıda yoktur, sebze ve meyveler ise en önemli vitamin ve mineralleri barındırlar, yeterli miktarda protein de içerir. Fazla protein zararlıdır ve yağa dönüşür. Vejetaryenler dahi bir çok kez aşırı protein alabiliyorlar.
Et tatlandırmak için bekletilir, pişirilir ve sos ve baharat eklenir. Meyve, sebze ve otların bin bir tadı ve lezzeti vardır.
Et yeme hayvanların vahşi bir şekilde katledilmesi gerektirir. Meyve ve sebzeler doğa tarafından yenilmek için sunulmuştur. Bir meyve kopardığın zaman ağacı veya bitkisi ölmez. Yenilmek için yaratılmıştır.
Et pahalı bir gıdadır.
Hayvancılık geniş meraların hayvanlara tahsis edilmesini gerektirir. Bu alanlar tarıma tahsis edilse daha çok insanı doyurabilecek besin üretilir.
Hayvancılık çevre kirliliğe yol açar.
Tarih boyunca en ünlü düşünürler, filozoflar, bilim adamları ve sanatçılar vejetaryendi.
Dünya nüfusunun önemli bir bölümü vejetaryendir.
Vejetaryenlikte dikkat edilecek hususlar: Organik ve ilaçsız gıdalar tercih edilmelidir. Zaman zaman B12 vitamini, yoğurt, deniz mahsulleri, vitamin hapları, bira mayası, soya gibi kaynaklardan takviye edilmelidir. Fazla ekmek, hamur işleri, yumurta, süt mamulleri, pirinç, tuz, şeker yenmemeli. Sağlık için her gün çiğ sebze ve meyve yenmeli.
| Doğada yaratılan herşey insanların yararlanması için sunulduğuna göre, bitkiler de hayvanlar da insanlar için...Sadece tek taraflı beslenmenin doğru olmadığını düşünüyorum.. Vejateryenlik bu kadar sağlıklıysa, et zararlıysa aşağıdaki takviyeler neden tavsiye edilmiş?.
Artık günümüzde herşeyin doğalını yemek de zorlaştı ya, neyse..Bu yüzden hastanelerde iğne atsan yere düşmüyor... |
Offline
| |