Administrator
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sınav Öncesi Tüyolar :) Sınav Sizi Korkutmasın!
Sınav günlerinin gelip çatması ile hem öğrenciler hem de aileler bu stresle başa çıkmanın yollarını arıyorlar. Bu yazımızda sizler için basit ancak önemli sınav öncesi önerileri derledik. SINAVDAN BİR GÜN ÖNCE YAPILACAKLAR
Sınav günü kaçta kalkılacaksa o saatte kalkılmalıdır.
Gün içinde sınavla ilgili hiçbir şey yapılmamalıdır.
Yorucu faaliyetlerden (futbol, basketbol) kaçınılmalı, hafif yürüyüşler yapılmalıdır.
Gün içinde moral bozacak haberler okunmamalı ya da dinlenmemeli.
Normal yatış saatinde yatılmalıdır. SINAV SABAHI VE SINAVA GİDERKEN YAPILACAKLAR
Erken kalkılmalı, zaman konusunda stres yapılmamalıdır.
Ilık duş alınmalı, kahvaltı yapılmalıdır.
Sınav sabahı haber dinlenmemeli, gazete okunmamalıdır.
Sınavdan 45 dakika önce sınav yerinde olacak şekilde evden çıkılmalıdır.
Sınav salonuna 20 dakika kala girilmelidir.
Yanınızda 2 adet yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, kalemtraş, su, mendil bulundurunuz.
Sınav giriş kartı, kimlik kart ve bir adet vesikalık fotoğraf bulundurulmalıdır. SINAV ANINDA SORULAR ÇÖZÜLÜRKEN YAPILACAKLAR
Kitapçıklar dağıtıldığı anda kitapçığın üzerinde yazan harfin (A,B,A1,B1..) tüm sayfalarda olup olmadığını, baskı hatası, eksik sayfa olup olmadığını kontrol ediniz.
Sınavda daha başarılı olabilmek için (ÖSS’de alanınıza göre) en başarılı olduğunuz dersten soru çözümüne başlayınız.
Acele edilmemeli, sorular rahat bir şekilde çözülmeli, nefes alış verişi normal olmalıdır.
Soruya yaklaşım tarzınız soruyu çözüm gücünüzü ortaya koyar, sorular hiçbir zaman sizi sorgulamamalı, siz soruları sorgulamalısınız.Aksi halde stres başlar ve performans düşer.
Soruyu okuduğunuzda, sorunun çözümüyle ilgili kafanızda herhangi bir ışık belirmediyse o soru üzerinde zaman kaybetmeyiniz.Yanına işaret koyup geçiniz.
Herhangi bir soruyu uzun yada karışık şekilli görüntüsü nedeniyle atlamayınız.
Sınav anında diğer adayların ne yaptığı ile ilgilenmeyiniz.
Sınav başlangıcı ile sonu arasındaki konsantrasyonunuz aynı düzeyde kalmayacağı için zihninizi dinlendirmeyi bilmelisiniz.
Sınav anında sadece okuduğunuz sorulara dikkatinizi vermelisiniz.Önceki sorulardan boş bıraktıklarınız ya da sonradan gelecek soruları düşünmeniz okuduğunuz soruya konsantre olmanızı engelleyebilir.
Paragraf tipi sorularda önce soru kökü okunmalıdır.
Optik forma işaretlemelerde kaydırma yapmamak için ayrıca diğer soruya geçerken zihnimizin dinlenmesini sağlamak amacıyla soruyu çözüp anında (optik forma) işaretleme yapılmalıdır.
Soru çözümünde kalem elden bırakılmamalıdır.
Kalan zamanda boş bıraktığınız sorulara bir kez daha göz atınız.
Sınav sonunda optik formunuzu teslim etmeden önce kodlamalarınızı mutlaka kontrol ediniz. SINAV KAYGISINDAN ARININ
ÖSS’de geri sayım başladı. Uzmanlar, öncelikle adayların sınavla ilgili kaygılarından arınmasını öğütlüyor. İşte, rahat bir sınav geçirmek ve başarılı sonuç alabilmek için yapmanız gerekenler...
Gençlerin, bütün geleceklerini adeta ipotek altına alan ÖSS yaklaşıyor. Çalışmalarını sürdüren gençler, bir yandan okudukları okulları başarıyla bitirmek için ders çalışıyor, diğer yandan ÖSS’ye hazırlanıyor. Sınav günü yaklaştıkça sinirler geriliyor, öğrenciler büyük bir sınav kaygısı da yaşıyor. Hedef Dershaneleri Rehberlik Servisi uzmanlarının "sınav kaygısı” nı ortadan kaldırmak için önerileri şöyle: KENDİNİZE KURUNTU YAPMAYIN
Çok heyecanlanıyorum. Bu, bildiğim soruları da yanlış cevaplamama neden oluyor. Ne yapayım?
Sınav öncesinde aşağıdaki kuruntu ve kaygılardan uzaklaşmanız gerekmektedir:
Sınavım ya kötü geçerse,
Kazanamayacağım,
Bilmediğim bir sürü konu var,
Ya hata yaparsam,
Yanıtlamalarda kaydırma yapar mıyım?
Aşağıdaki gibi düşünürseniz hem rahatlayacak, hem de başarınızı destekleyeceksiniz.
Sınavda istenilen ne ise onu yapmalıyım.
Yanıtlayabileceğim sorular olabileceği gibi, yanıtlayamayacağım sorular da olabilir.
Bazı soruları yapamayıp boş bırakabilirim.
Normal bir kaygı düzeyi dikkatimi artırıp başarımı destekleyebilir.
Aşırı heyecan durumumu kurtarmayıp, beni daha olumsuz sonuçlara götürecektir. EYVAH SORULARI YETİŞTİREMEYECEĞİM
Sınavda soruları yetiştiremeyeceğimi düşünerek, kaygılanıyorum. Bunun önüne nasıl geçebilirim?
Sınav anında size sunulan süre, yanıtlamalarınız düşünülerek tasarlanmıştır. Bu nedenle sürenin yetmeyeceğini düşünerek, sorular karşısında hızınızı arttırmak için harcayacağınız çaba sizi telaşa götürebilir. Bu da kaygı düzeyinin artmasına ve daha fazla yanlış yapmanıza neden olacaktır. Halbuki, sakin olmanız ve verilen sürenin yeteceğini bilmeniz, sınavınızı daha iyi sonuçlarla noktalamanızı sağlayacaktır.
Bu sınav çok önemli. Kazanamazsam kendimi kanıtlayamayacağım. Çok endişeleniyorum..
Sınavları bir 'son' gibi algılamazsanız, bu sizin sınavlarda daha rahat olmanızı sağlar. Bunu bir ölüm-kalım meselesi haline getirmemelisiniz. Önemli olan, sınavlara hazırlanma aşamasında göstermiş olduğunuz çabanın ne denli samimi olduğudur. Yani "Ben görevimi yerine getirdim" demenin rahatlığını ve güvenini yaşıyorsanız, sınavlar artık sizin için bir korku olmaktan çıkacaktır. Sonuçta sınav öncesi ve sınav anında bu tür kaygıları en azından bu denli hissetmeyecek ve mantık ölçüleri içerisinde sınava gireceksiniz. Önemli olan, kazanmaktansa görevleri yerine getirmek olduğunu bilmenizdir. Sınavı 'kişilik değerlenmesi' olarak görmeyin. KENDİNİZİ YETERSİZ HİSSETMEYİN
Kendimi sınava yeterince hazır bulmuyorum. Başarısız olacağım hissi var. Bunu aşmam için ne önerirsiniz?
Sınavlara hazırlanırken doğal ve haklı olarak bir kaygı içerisine girmektesiniz. Belli bir düzeyde hissedeceğiniz kaygı, motivasyonunuzu artıracağı gibi başarınızı da destekleyecektir. Ancak duyacağınız kaygı rahatsız edici boyutlara ulaştığında durum artık yerini panik, telaş veya aşırı heyecana bırakacaktır. Bu durumda sınavlara ne kadar iyi hazırlanmış olsanız dahi, yaşadığınız aşırı heyecandan dolayı, var olan bilgilerinizi de yeterince kullanamayacaksınız. Bu da başarınızı bir ölçüde aşağı çekecektir. Sınava gerçekten iyi hazırlanmış öğrencilerde kendini yetersiz bulma hissi daha çok görülür. Genelde sınava kadar sürer. Sınavda ortadan kalkar. Bunun için telaşlanmaya gerek yok.
Ellerim titriyor, kalbim çok hızlı çarpıyor, terliyorum, mideme kramplar giriyor. Bunları kontrol etmek için ne yapmalıyım?
Gevşeme hareketleri yapın. Omuzlarınızı kulaklarınıza doğru daha çok çekin, bir an gergin tutun ve gevşetin. Bu uygulamayı 2-3 defa tekrar edin. Doğru nefes alıp vermeyi öğrenin.Yavaş ve sakince burnunuzdan nefes alıp-verin. Sürekli egzersizi alışkanlık haline getiriniz. Son olarak da kaygınızı bastırmaya değil, onu kabul etmeye ve tanımaya çalışın.
Sakinleşmek için ne yapmalıyım?
Sınav yerini önceden öğrenin. Zamanında gidin.
Sınavdan hemen önce arkadaşlarınızla sınav hakkında konuşmayın. Bu olumsuz etkileyip kaygınızı arttırabilir.
Sorulara bir göz atıp kendinize plan yapın. Nereden başlayacağınızı, soruya ayıracağınız zamanı belirleyin.
Eğer sınavda anlayamadığınız bir yer varsa, sınavı veren kişiden açıklama isteyin.
En iyisini yapabileceğinizi düşünerek, ama aynı zamanda da sınırlarınızı kabul edip gerçekçi olun. Bilginizi sonuna kadar kullanmaya çalışın, ancak bilmediğiniz ya da hatırlayamadığınız sorularda kendinizi suçlamayın.
Eğer aklınıza, yapmaya çalıştığınız soru ile ilgili hiçbir şey gelmiyorsa, başka bir soruya ya da bölüme geçin.
Artık düşünemediğinizi ya da gergin olduğunuzu fark ederseniz, kağıdı bir kenara koyun ve derin nefes alın. Bu sırada sadece derin nefes alıp vermeye konsantre olun.
Başkalarına ya da kendinize dikkatinizi vermeyin. Zamanınızı kaygılanarak, şüpheye düşerek, kendinizi suçlayarak geçirmeyin.
'Ne yapabilirdim?' diye değil, 'Şu anda ne yapabilirim?' diye düşünün.
-alıntı- Biaile Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |