Cevap: bu sorunumu nasıl aşabilirim?Acil yardım. Muhtar kardeşimiz döktürmüş yorumları. Yazdığı satırların her biri birbirinden güzel ve yerinde yorumlar olmuş. :) Tek bir yere takıldım yorumunda. Ebeveynlerimize cahil sıfatını kullanmak hoşuma gitmiyor. Aynı pencereden bakmıyoruz diye bizi anlamadıklarını düşünüyoruz diye onlara cahil demek olmaz, olmamalı bence. Onların da doğruları yanlışları olur elbet. Ama bir hayat tecrübeleri olduğu da kabul edilmesi gereken bir gerçek. Biz de yaşadıklarımızla olgunlaşmaya çalışıyoruz. Bu durum da geçmemiz gereken sınavlardan biri. Dediğin durumun benzeri annemle benim de aramda hala var. 25 yaşındayım o hala benim giysilerime laf eder ama ben eski ben olmadığım için daha az tepki veriyorum. Hatta hiç tepki vermemeye çalışıyorum. Zaten tepki vermeye gerek yok bu yaşından sonra o düşüncelerini değiştirmeyecektir. Daha çarşamba akşamı arkadaşlarımla dışarı çıkacakken benim gayet de hanım hanımcık bulduğum diz boyundaki eteğime laf etti(bir de mini etek falan olsa. :D). Gittiğim yerdeki diğer insanlarla kıyasladığımda benim giydiklerim tesettürlü sayılırdı o ayrı. :) Hoş ben sevdiğim şekilde ve beni rahatsız etmeyecek biçimde giyinmeyi tercih ediyorum. Bu durumun geçmişi epeyce var kendimi bildim bileli her giyeceğime karışırdı annem, bu durumu ancak üniversiteye gidince ve kendi alışverişimi tamamen kendim yapmaya başlayınca aşabildim. Şimdi de kardeşime karışıyor ama neyse ki ona destek olan bir ablası var. :D Sen severek almışsın beğenmişsin başkalarından duyulan yorum bu durumda tabi ki az çok can sıkar. Hele bu sevdiğimiz insanlar olunca mutlak can sıkar. Ama bunu en aza indirip yok etmeye çalışabilirsin. Seni bu şekilde yargılıyor diye seni anlamadıklarını düşünmek yerine sen onları anlamaya çalış. O zaman belki herşey daha kolay olur.
Bence onlarla ne yaşamış olursak olalım birlikte geçirdiğimiz her an kıymetli ve bir daha geri ghelmeyecek anlar.O yüzden bu zamanları en huzurlu biçimde geçirmek için çabalamalıyız.
Tatlı ve telkinler iyi öneriler. Belki babanın yanında giymezsin o kıyafetlerini böylece canını sıkacak sözler duymamış olursun.
Sevgiler. |