Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-07-2012, 02:15 PM   #9 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kıskançlık Nedir ve Neden Bu Kadar Can Acıtır?

Alıntı:
Ezeli_Nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu demek oluyor ki karşılaştırmayı gerçekten bırakırsan kıskançlık yok olur bence de çok mantıklı.
Aslında neden insanların daha kıskanç olduklarını daha iyi anlamış oldum.Mesela benide kıskananlar var hatta bu bazen çekilmez bir boyut haline gelebiliyor.Demek ki insan önce kendi içinde bir şeyleri yeşertmeli ki bir başkasının dış görünüşü vs.. kıskanmasın.
Ama bir de şöyle bir şey var mesela ben ilkokul yıllarımda birisine deli gibi aşık olmuştum ve çok kıskanıyordum başka kızlarla konuşmasını,acaba bu kıskançlıkta aynı bir şey midir yoksa bu sevgiden mi kaynaklı ?

Bu da bir karşılaştırma. O diğer kızlarla konuştuğunda o kızların senden daha üstün olduğuna dair bir inanıyordun belki de. Halbuki sen her durumda diğerleri kadar özel ve değerlisin.

Onun dışında aşkta kıskançlık olmasını normal buluyorum. Seven insan kıskanır elbette. Ancak bunun hastalık boyutuna getirilmesi en başta kendimize sonra da karşımızdaki kişilere zarar verir.