Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? .geçenlerde bir yorumda Özlem Hanım DUYGULAR BULAŞICIDIR demişti.. tam da o günlerde, yine, kendisi aynı zamanda eşruhum olan ruhemicim kendisini, ve dolayısıyısıyla beni epeyce aşağıya çekmişti..hep onun ruhunun benimkinden beslendiğine inanırım.. çünkü ben bin çabayla yaşam enerjime tavan yaptırtırım ve o benimkini sömürerek nefes alabilir ancak diye düşünürüm.. kendimle sık sık savaşa düşerim..
onun duygularına endeksli bir yaratık değilsin ki sen.. onun duyguları ne olursa olsun kendi duygularını ortaya koy diye kendime kafa tutarım..
ama bir an düşündüm.. gerçekten duygular bulaşıcıydı..ve omuzlarım.. ve modum düşüvermişti..dahası olumsuz duygularım istemeden kızımla ilşkime de yansıyordu...ama duyguların bulaşıcı olması o kadar da kötü olmasa gerekti..bunu kullanabilirdim de.. başkalarını önemsememe ve mutluluk telkinlerine ağırlık vererek o gün kendimi yukarıya çekmeye çalıştım..bu telkin yerine başka birşey de olabilirdi.. ama bazen tutunmak için herhangi bir şeye inanmaya gereksinim duyuyorum..
herşey araç aslında.. inandığımız kendimiziz.. başarabileceğimiz..
ve o bana ne kadar aşağıdan, ne kadar sessiz gelse, ben inatla ona o gün yukardan , neşe ve sevgiyle geldim..
gün sonunda duygu selime kapılmıştı :))zorlanarak yarattığım duygu.. gerçek duygumuz olmuştu..
teşekkür ederim Özlem Hanım :) iyi ki varsınız..
bazen cımbızla aldığımız bir sözcük ne kadar da önemli..
ve bugün ne istediğimi biliyorum..
kendi duygularımın efendisi olmak istiyorum..
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |