Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-10-2008, 12:12 AM   #218 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen

Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: sezenin gunlugu

hayal ablacim aglama kiyamam ben senin goz yaslarina. sakin ha. senin gunlugune yazdim gelismeri ama okumaidn bir onceki sayfada kaldi. burdanda yazayim. ben senin telkine bir ay onceden basladim. heraksam dinledim. yumurta uyarici gunleridme telkin cok isime yaradi. sadce onu dinliyordum ve gunluk yasantima devam ediyordum baznede dinlertkene uyordum. yani uyakaliyordum. ve kendimi hep hamile kalmis hisediyordum. ve hamilede kaldim. doktora gitik kesemizi gorduk icinde bebek daha yoktu. doktor dediki ayin 13de gelin bakalim oyuzden size gozunuz aydin tebrik ederim diyemem dedi. bende oyuznden hep sana ve arkadaslarima soylemeyi erteledim. ama artik dayanamiyordum 2aydir suyorudum artik sizinle paylasmak istedim. hamileyim. kesin hamileyim. buna inaniyorum. ve kendimle gurur duyorum. pazartesi sizlere buraya resimni bile eklerim yaramazimin nazlimin. dusunsene ya hamile kaldim herkez begini gordu bemkisi halada bana gostermedi o nur yuznu. az kaldi hergun bgirseyler yaparak geciyorum gunlerimi. pazartesiye az kaldi. hamilik sikayetlerim yok. agrim sizim yok oyle leke kan felan asla yok allah korusun olmasinda. as ermede yok. ne bel agsrisi ne sirt agsi oda yok.
hamile kalinca snein telkini dinlemedim orda oylece kaldim. cunki hamile kalna kadar dinledigim birsey vardi kalinca hamile dinledigim birsy olmadi onu dinleyemezdim cunki o daha cok yumurtalar olsundiyeydi ama olmusdu ve hamile kalmistim. iste bukadar sakin aglama kiyamam sana. sagol allah razi olsun. pazartesi goreyim bebisimi bu hamile kalmanin sirini buldum onu burda herkeze yazacagim. basta hayal ablamin telkini ve yaninda yedigim yiyecekler. hayal ablanin telkini benim ruhum icindi yiyeceklerde yumurta icinde derkene saka maka hamile kaldim ah:))
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla