Cevap: BİR KAPIYI AÇMAK İÇİN NE GEREKİR? ne gerekir bir kapıyı açmak için?
bazen başka bir kapıyı kapatabilmek.. ve o kapıya kadarki upuzun karanlık koridorda yol almayı göze almak..
bazen diğer bir kapının ardında nasıl da mutsuzlukla dolu sessiz çığlıklar atarız. ancak sadece mutsuz olduğumuzu düşünüp yeni bir kapı hayal edemiyorsak saplanmışız demektir..
demek bir kapıyı açmak için onu hayal etmemiz de gerekiyor :))
neden saplanırız neden kalakalırız o kapının ardında?
bu konuyla ilgili pek çok bilimsel çalışma ve bilgece öğretiye ulaşabilirsiniz sanırım...
ben çok kısaca.. saplandığımız durumun egomuzu besleyen ödüllerinden vazgeçemediğimiz için diye özetleyebilirim kendi inandığım durumu..
vazgeçemediğimiz saplandığımızın kendisi değil.. ondan beslenen duygularımızsa.. aynı duygulara saplandığımız duygu veya durum dışında ulaşmak mümkün olamaz mı diye bir soru geliyor hemen akla? ki bence mümkün..ve ben kendi adıma şu an bunun cevabını arıyorum..
sanırım bunu araştırmaya başladığımızda diğer kapıyı kapatıp koridora çıkmayı başarabiliriz..
bata çıka ilerlediğimiz bu koridor hani düğümün tam da çözülmeden önce arapsaçı olduğu andır.. çözümden önceki uyumsuzluk.rahatlamadan önceki gerilimndir..bu foruma girmekle kendimin.. ve gözlediğim kadarıyla çoğunluğun..bu koridorda olduğunu düşünüyorum..
korkutucu olduğu kadar heyecan verici de olabilir bu koridor kendi bakış açımıza ve dayanma ve beklenti düzeyimize bağlı olarak..yeni kapılar aradığımızda yeni deneyimlere de ruhumuzu açarız çünkü..
bu saplanmaktan kurtulmanın ilk adımıdır..
yani bir kapıyı açmak için önce koridora çıkmamız gerekir-ki çoğumuzun çıktığına inanıyorum-
ve sonra koridordaki duygularımızla başa çıkmayı öğrenmemiz yani bu koridoru yürüyüp geçmemiz gerekir.. telaşsızca.. geçebileceğimizi ve geçeceğimizi bilerek.. o anki duygularımızı ve hayatın bize getireceklerini kabul ederk.. hayatın akışının farkına vararak..
yapmamız gereken şey.. saplandığımız davranışın bize hangi ödülü psikolojik kazancı getirdiğini dürüstçe anlamak..
belki birkaç adım sonrası o ödülden vazgeçmek olabilir mi bilemiyorum.. ama şu an ona odaklanmadan..aynı ödülü karşılayacak yeni kapıların olduğunu bilmektir..
bir kapıyı açmak için onun olduğunu bilmek, VARLIĞINA İNANMAK gerekir belki de..
cansuyu :)
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |