öncelikle söyliyim olumsuzlama nedir niye yapılıyor ben de bilmiyorum ve merak ediyorum ne faydası olabilir ki diye??
örnek verecek olursam psikiyatr a toplum içinde yemek yiyemiyorum diye gittim en büyük sebep bu yani toplum içinde yemek yersem ya kusarsam diye düşünce acayip oluyodu ve bende yemek yemiyodum toplum içinde ne kadar bu düşüncenin saçma olduğunu bilsemde...
ama şimdi şükür ki çok fazla yok o durum sanırım bilinçaltında yatan neden
değersizlik duygusu/kaybetme korkusu var bende ve baya bi uzun olumlama çıkarttım kendime yarım sayfa bişey :D
yani mesela şu duygu var şuan : birisiyle konuşurken hep bilinçaltımda bi dürtü "ya istediğim gibi konuşamassam, ya arkadaş olarak beğenmesse beni, ya kendine yakın hissetmesseler beni" diye bir düşünce var ve bu da kaybetme korkusuna giriyor ve bu düşünceden rahatsız oluyorum ve bu düşünceyi yaşamamak için artık arkadaş edinmek istemiyo bünye yani sorun bu ve başka sorun da birşeyi yapınca acaba ben bunu hakediyor muyum gibi düşüncelerin aklıma/bilinçaltıma gelmesi..
yani olumlama yaptığım cümleler genellikle şu konuda
DEĞER/SEVMEK/SEVİLMEK/KAZANMAK/CESARET/RAHAT OLMAK/HUZURLU OLMAK/HAYATTAN ZEVK ALMAK ve HERKES KENDİ HAYATINDAN SORUMLU
işte bu başlıklar altında olumlama yapıyorum :) tabi değersizlik ve tüm duygular dışarıdan bizlere biz istesek de istemesek de empoze ediliyo o yüzden en iyisi kendi bilinçaltımızı kendimiz doldurmak :)
sağol bu arada yardımlarınız için hepinize