Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-08-2012, 08:21 PM   #12 (permalink)
fgceker
Banned

Tesekkür: 7,119
668 Mesajinıza toplam 4,252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to behold
Standart Cevap: içimde sıkıntı

Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili fgçeker inanın bana da çok karışık geliyor olumsuzlama konusu. Gözüm kulağım açık. Öğrenmeye niyet ettim. Bilgi bana geliyor bir şekilde hoş tesadüfler oldu ben bilgiyi ararken. Siz de bildiğini olumsuzlamadan bahsederseniz hepimiz için harika olur.

Olumsuzlama diye bahsettiğimiz şey. Bir olumsuz durum tespiti gibi midir? Yani örnek:

Olumusuzlama: "Bazen lafımı bilmeden konuşuyorum." veya "Bazen patavatsızlık yapıyorum." (10-15 gün yapılır.)

Bu süreçten sonra

Olumlama: "Çoğu zaman aklı başında ve yerinde konuşuyorum." (10-15 gün)

İlk başta olumsuz durumu söyleyip bunun bize yaşattığı ruh halini, duyguları yoğunlaştırıp acaba olumlamaları daha etkili hale mi getiriyor? Benim kafamda bu sorular var bu ara. Yalnız bu çalışmayı biraz riskli görüyorum çünkü olumsuzlama yaparken bazı insanların olumlusuna hiç geçemeyeceğinden endişeleniyorum. Acaba yanılıyor muyum?
Sevgili Sweeet;Almış olduğum eğitimlerin hepsinde söylenen en önemli şey bilinçaltındaki bilmeden yaptığımız kodlamaların hayatımızı etkilediği yönündeki sözlerdi...Örneğin her birey yeni yıl geldiğinde büyük ikramiyeyi kazanmak için hayaller kurar ve bu hayaline ulaşmak için gidip piyango bileti alır.O ikramiye'nin de kendine çıkacağını söyler durur. İşte ben bu parayı istiyorum ya da bu paraya çok ihtiyacım var v.b. cümleleri kurar ama bir yandanda için için aman bula bula benimi bulacak,o kadar insanın içinden imkan yok bana çıkmaz,bana amorti bile vurmaz,o kadar para insanı bozar ve buna benzer sayabileceğim pek çok cümleyi kurar durur ve haliyle de o kişiye ikramiye falan çıkmaz...Çünkü aslında bilinçaltındaki kalıplar ona paranın kirli bir şey olduğunu ya da o kadar paraya layık olmadığını-bana amorti bile vurmaz--söyleyip durur.Burada olumsuzlamadan kast edilen şey budur. Yoksa bir olumlamayı yapabilmemiz için olumsuzlama yapmak gerekiyormuş gibi bir cümle dünyanın en saçma cümlesi.Bu fikre nereden kapıldığınızı anlayamadım.Dün gece yazıları gördükçe okumaya ve anlamaya çalıştım ama sağlam bir dayanak bulamadım.Tüm dünyada insanlar olumlama yapmak gerektiğini konuşup duruyor ve ağzımızdan çıkan sözlerin hayatımızın gerçekleri olduğu üzerine pek çok kitap yazılıyor,eğitim veriliyor pek çok bilim adamı da bunu onaylıyor.Kaldı ki bu Bİzim kitabımız olan Kur'an-ı Kerim de de açıkca yazıyor.En basit verebileceğim örnek şu olur; Kim ki bir kardeşini yaptığı bir hareketten dolayı kınarsa aynını yapmadan ölmez...(bu anlama gelen bir cümle-şu an tam metnini bulamadım)Buna benzer bir örnekte Beddua konusunda var,yapılan bedduayı hiç bir kapı kabul etmez sonunda sahibine geri döner...Veya ne ekersen onu biçersin....bunun gibi pek çok cümleyi eminim sende defalarca okumuşsundur ve duymuşsundur ...Yani demek istediğim şu amaç rahatsızlık duyduğumuz huylarımızdan veya daha doğru deyimiyle bilinçaltı kalıplarımızdan kurtulmakken olumsuzlama yapmanın hiç bir geçerli mantığı olamaz...Çünkü amaç burada hayatımızı düzene sokmak,zaten bozuk olan düzeni daha da karmaşık hale getirmek değil...bizler zaten farkında olmadan küçüklüğümüzdan beri pek çok olumsuz kalıbı bilinçaltımıza kayıt etmiş durumdayız ve gün içinde de fark etsekte etmesekte zaten beynimiz otamatikman bize sürekli olumsuzlukları sıralayıp duruyor...Bir tatlı yiyeceğiz mesela yee yee sen zaten iradesizsin bu rejimi başaramayacağın belliydi....v.b. yani bizim ekstradan olumsuzlukları yazıp tekrar etmemize ihtiyacı yok ki...hem neden olumsuzluk kodlayayım kendime.Bakın Atakan Bey'in bunca telkini yapmasının ve insanlara yardımcı olmaya çalışmasının,bu sitede bu kadar insanın bir birine yardımcı olmaya çalışmasının sebebi ne ...Bizleri bilinçaltımızdaki olumsuz kalıplardan kurtarmak Lütfen arkadaşlar rica ediyorum...Bazen bir yerlerde bir şeyler okuyoruz ve bunlara koşulsuzca körü körüne inanmayı seçiyoruz...Lütfen böyle olmayalım...evet internet çok faydalı birşey fakat burada önemli olan bizim onu nasıl kullandığımız...bazı şeyleri mantık ve kalp süzgecinizden geçirmeden lütfen hayatınızda deneyimlemeye kalkmayın...dün gecenin bir yarısı ingilteredeki hocamı aradım,burada Türkiyede bu konuda danışmanlık yapan hemde çok isim yapmış insanları arayıp danıştım nedir bu olumsuzlama diye ve hepside aynı tepkiyi verip dehşete kapıldılar....Daha çok yazmak istiyorum bu konu hakkında ama şu anda çıkmam gerekiyor.Danışanım beni bekliyor daha sonra tekrar döneceğim ve bu konu ile ilgili bir platform açmaya çalışacağım.Özellikle olumlamalar ve Meleklerle ilgili bildiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum...Şimdilik sevgi ve ışıkla kalın ve içinde olumsuzluk olan hiç bir şeyi hiç bir duguyu ciddiye almayın.bizlerin özü saf ışıktan yapılmıştır ve saf ışık içinde karanlık olan hiç bir şeyi barındırmaz,lütfen bunu hatırlayın ...

fgceker isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla