Findhorn'un kurucularından olan Eileen Caddy'nin ilk olarak içindeki o sakin, huzurlu iç sesten kişisel mesajlar almaya başlamasından bu yana kırk yıldan fazla bir zaman geçmiştir. Yılın 365 günü için hazırlanan bu günlük, Eileen Caddy'nin ilham veren kısa mesajlarından seçilerek oluşturulmuştur.
Bu yalın öğreti, başkalarının da inanç, doyum ve iç huzuru bulmalarına yardımcı olma umudu ile sunulmuştur. Her gün bir söz okuyun, yaşamınızda gerçek huzuru, mutluluğu ve tatmini bulun.
"Bu yazıları ister Tanrı'dan mesajlar olarak alın, isterseniz de yüksek bir rehberlik olarak, isterseniz de güzel bir kitabın güzel sözleri olarak. Tüm mesajlar sevgi içeriyor ve belki bir an size de içinden bir söz, bir cümle rehberlik eder ve ışık tutar. Yaratılmış her şey Tanrı'dan olduğuna göre, zaten o kitap da bizler gibi Tanrı'dan."
Reiki ile ilgili bir sitenin forum kısmında(site adresini buradan vermek doğru olur mu bilemiyorum ama kaynak gösterebilirim)
,bu konuya rastladım , mesajlar 2004 yılında yazılmış,anlatılana göre kitabın çevirmeni İpek Hanım yurtdışında çok sıkıntılı bir anında içinden yardım dilerken bir kitapçıya ve rafta duran bu mavi kitaba doğru çekilmiş..Her güne ait okudugu bu güzel mesajlarlardan çok etkilenmiş o zaman ve bunları mutlaka türkçeye çevirip aktarmalıyım diye düşünmüş..2004 de henüz bu kitap basılmadan önce, bu günlük mesajlar gün gün çevrilerek bu forumda paylaşılmış,o zamanlar çok istemişler kitabın yayınlanmasını ,ancak 2006 da ilk baskı yayınlanabilmiş ,ben bu mesajları okurken kitap keşke olsaydı alsaydık diye çok istemiştim,her güne ait mesajları kopyalayıp okudum :) sonra bir arastırdım kii kitap yayınlanmış
Ben sizle netten okuduğum çevirileri paylaşmak istedim ,kitapta çeviriler birkaç kelime şeklinde ve bazen günler olarak biraz daha farklı sanırım çok inceleyemedim..Hepimize armağan olsun sevgilerimle