Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-08-2012, 10:28 PM   #6 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Bıktım Bu Ailemden ..!!!

2 yıl daha sabret. Senin yaşında baskı görmeyen çok az kişi vardır herhalde. Onlarla çatışmak yerine biraz susup sabretmelisin. Bu sürede tabi ki isteklerinden ve hayallerinden vazgeçmeyeceksin. 18 yaşına gelince kendi kararlarını kendin vereceksin.

Hatasıyla, doğrusuyla, günahıyla sevabıyla kendi davranışlarından sen meshul olacaksın. Onlar yine endişelenmeye devam edecek belki ama o zaman karar verme konusunda özgür olacaksın. Benim de ailem dışarıdaki tehklikelere karşı hep aşırı koruyucu oldu. Ama ben hiç bir zaman pısırık kalmayı seçmedim. Hep kendi başımın çaresine bakan, kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, kendi göbeğini kendi kesmeye çalışan biri oldum. Asiydim. Farklı bir damat adayı bile çıkardım karşılarına ailemin. Çünkü ben onu sevdim. Şimdi bana güveniyorlar ama hala etrafa da güvenmiyorlar. 25 yaşındayım. Kararlarımı sorumluluğunu alarak veriyorum.

Bazı şeylerin olması gereken zamanı var. Evet durumdan hoşlanmıyorsun. Kimse hoşlanmıyor. Bazısı koşulsuz kabulleniyor, bazısı bağırıp çağırıyor. Kimisi de stratejik davranıyor.

Stratejik davran olmak istediğin kişi ol. Özgür olacaksın elbet zamanı geldiğinde.
Özgürlük bir yanda sorumluluk almaktır unutma. Yine özgür olursun. Ama Özgürlük yakalanırsam korkusundan da arınık olmalı bence.

Ha bir de özgür olurken hem kendine hem de başkalarına zarar vermekten kaçınmalıyız.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla