Hasat mevsimi ve Bekleyiş Hasat mevsimindeyim. Bekleme odasındayım. Zaman geçmiyor sanki. Beklediğim şey açıklanınca ne olacak? yeni bir bekleyiş yine bir bekleyiş olacak. Bu sefer tercih yapıp sonuçları bekleyeceğim. Belki umutlarım artacak. Beklediğim sonuç gelince önümde açılacak kapıdan girdiğimde yeni yeni maceralara dalacağım.
Sabırlı olmayı seçiyorum. Sabrın sukünetini istiyorum kendime. Zaman durmuş gibi hissetmem beni biraz tedirgin ediyor. Çok az kaldı biliyorum. Ama şunu da çok iyi biliyorum her konuda belirsizlik beni her zaman yoruyor. Sabır tatlı bir meyve. Yeteri kadar sabrım var. Sabrın sonunda gelen mükafatı kollarımı sevgiyle açarak kabul ediyorum. Kendi içsel dengemi koruyorum, güçlüyüm. Bunun için de şükürler olsun.
Bekleme döneminde hissettiklerimi kimseye anlatamıyorum ya yazın ortasında boğazım acıyor. Üşütmüş gibiyim. Biraz hastayım, biraz da keyifsizim. Ama yine de sahip olduğum sağlığım için şükürler olsun. Yazmak da iyi geldi. Her an daha iyi oluyorum. İlacımı da içtim. Biraz spor yapmalıyım.
Bekliyorum. Bekliyorum. Bekliyorum. Hem sadece ben mi bekliyorum? Hayatın çoğu bir bekleyiş değil mi? Uyurken sabah olucak diye bekleriz. Yaşarken gece olacak diye. Kışın yazı bekleriz yaz olunca da kışı. Bazen baharları bekleriz. Bazen kavuşmayı bazen de ayrılığı hep bekliyoruz hep. Bazen keşfetmeyi bekleriz bazen anlamayı. Bazen değişmeyi bekleriz bazen de aynı olmayı. Bazen ay başını bekleriz bazen yılbaşını. Bazen bir yolcu bekleriz bazen de yolculuk vaktini. Bazen nikah tarihini bekleriz bazen de yıldönümlerini. Nihayetinde hep var bu bekleyişlerinmiz. Her zaman bekliyoruz. Elde etmek istediğimiz tüm güzellikleri sabırla bekleyebilmeyi diliyorum hepimiz için. |