Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2012, 01:27 AM   #6 (permalink)
cansuyu
Binbaşı

cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: sanki negatif e ayarlanmışım

hatırlıyorum da sevgili İsimsiz :) sakinleşme olumlamaları ve benzer olumlamalar üzerine konuşmuştuk.. yani aslında olumsuz duygu ve düşüncelerin yerine olumluları koymak için bilinçli bir çabanız var..
acaba devam etmediniz mi?

kendimizden başka kimseyi değiştirme güç ya da sorumluluğumuz olduğunu sanmıyorum. ancak kendimizin ilettiği duygular değiştiğinde, tepkilerde değişiklik de kaçınılmaz olarak gelecektir..

acemişirine nin de değindiği gibi.. biz sadece kendimiz<den sorumluyuz. ancak bu sorumluluğu başkalarına yüklemek yerine almak zorundayız da aynı zamanda..

gecenin bu saatinde.. çok da derinleşmeden :)) bir kıssadan hisse paylaşmak istedim..
Bir gün bir psikiyatriste 30 yaşlarında bir adam geldi. Adam o yaştaki insanlarda nadir görülebilecek bir halden muzdaripti.

“Baş parmağımı emmeden duramıyorum” diye şikâyet ediyordu.

Psikiyatrist, hastasını dinledikten sonra “fazla kay
gılanmana gerek yok” dedi. “Yalnız her gün başka bir parmağını em.”

Bu tavsiyeye fazlasıyla şaşırsa da hasta denileni yaptı. Fakat elini ağzına her götürdüğünde bilinçli bir karar vermesi gerekti. Doğruya o gün sıra hangi parmaktaydı? Daha hafta dolmadan psikiyatristin kapısını çaldı. Alışkanlığını terk edebilmişti. Hastasının anlattıklarını gülümseyerek dinleyen psikiyatrist, daha sonra şöyle dedi :

“Bir kötü yanımız alışkanlık haline geldiğinde onunla başa çıkmak zorlaşır. Ama bu alışkanlık yeni tutumlar edinmemizi, yeni kararlarda ve tercihlerde bulunmamızı gerektirdiğinde, onun bu çabaya değmediğini anlayıveririz. Ve ondan kurtuluruz.”

“Hayatta işlediğimiz hataların çoğu düşünmek gerektiği yerde hislerimizle, hissetmek gerektiği yerde düşüncelerimizle karar vermemizden kaynaklanır."

John Golbins