Cevap: Benim Kişisel Gelişim Yolculuğum Eveeet nerede kalmıştık? :) Az önce biraz arabesk takıldım. Bile isteye ruh halimi düşürdüm. Şimdi de eski halime döndüm bir iki neşeli bir şey dinlemeliyim. Asıl soru ben neden böyle yaptım? Tek başıma çok güçlüyüm. Tabiri caizse dünayı yerinden oynatabilirmişim gibi geliyor bazen. E o zaman sorun ne? Sorun ne kadar konuşsam da, indirek telkinlerde de bulunsam sevdiceğimin yeni durumumuza henüz alışamamış olması.
Ben kendi hayatım ve mesleğimle ilgili verebilceğim en cesur kararı vermişken onun da benim kadar güçlü olabilmesini istiyorum. Bu ayrı geçen zaman bir de bakmış bir gün bitmiş ve ben hep onun yanında olacağım. Sabırlı bir insan olmasına rağmen yine de endişelerini atamıyor. Ben iyiyim yerimi yurdumu belirledim. İşimde gücümdeyim. Çok harika insanlarla tanıştım. Öğrencilerim de harikalar. Hepsi kendine özel. Onlara yansıttığım enerjiyi öyle güzel cümlelerle geri yansıtıyorlar kiş bana çok çok mutlu oluyorum. Hedef defterimi de aldım yanıma ve buraya gelene kadar kapağını açmadım. Dün baktım gerçekleşenleri tek tek çizdim. Öyle rahatladım ki. Şu bayram tatilinin kaç gün olacağı belli olsa da planlarımı tam anlamıyla yapsam. Muhteşem olur. Evimi seviyorum, odamı seviyorum. Ev arkadaşımı da seviyorum. Her şey istediğim gibi. Çok şükür her şeyim var. Yeni taşınabilir bilgisayarıma alışmak biraz zaman aldı. Ama bu kadar uzun yazabildiğime göre epey alışmışım sayılır. :) İlçemizde geldiğimden beri hayrete düşmediğim ve gördüğüme şükretmediğim gün olmamıştı. Adaptasyonum tamam aslında. Sevdim be ben burayı. Ve yaşanabilecek tüm güzelliklere açtım kalbimi ve ruhumu.
Buraya geldiğim zaman etrafımdaki bir çok kişiye göre bir çok konuda şanslı olduğumu gördüm. Ben de değil yalnız bu şansımı çevremdekiler de gördü ve dile getirdi. Bunun için bile binlerce kez şükrettim.
Burada dua etmek, şükretmek en büyük kalkan. Büyükşehirden gelip küçük bir ilçeye yerleştim. Yine de kolayca alıştım. Aslında pencereden baktığımda öyle İstanbul'da olduğumu düşünsem çok da kolay kandırabilirim kendimi.
Bu arada daha önce hiç bu kadar huzurlu ve sessiz bir yerde bulunmamıştım. Tezimi de son haline bu huzur ve sessizlik ortamında getirebilirim.
Gelmeyi hiç hayal etmediğim bir yerde olmama rağmen tam da istediğim bir ortamda ve istediğim bir konumdayım.
Burada bulunduğum her an hep güzellikleri ve faydalı olanı paylaşmayı seçiyorum.
Önyargılarımdan her geçen gün biraz daha kurtulduğumunh farkındayım ve bu da bana inanılmaz bir keyif veriyor.
Teknolojiyi de aktif kullanabildiğim için şükrediyorum. Çok şükür okulumda beklediğimden de fazla imkanlar var.
Mutluyum, tek derdim HASRET.
Tek sıkıntım da onun alışamamış olması.
Bir yerde hak veriyorum. Ama bir yerde de geldiğim için bu kararı verdiğim için huzurluyum, gururluyum, mutluyum. Olmam gereken yerdeyim. Tam teslimiyeti seçiyorum. Burada yapmam gereken şeyler, dokunmam gereken hayatlar varmış demek. Kariyerimin başlangıç noktasından her geçen gün bir kademe daha ilerliyorum. Güzel deneyimlere açıyorum kendimi. Öğreteceğim ve öğreneceğim çok şey var. Bildiklerim ve bilmediklerim için de şükürler olsun.
Huzurum için şükürler olsun. Sağlığım için şükürler olsun. Sevdiklerim için şükürler olsun. Başarılarım için şükürler olsun. |